Mancare traditionala galeza de alge
„Welsh Laverbread” este o delicatesa galeza unica, renumita in intreaga lume.
„Welsh Laverbread” este o delicatesa galeza unica, renumita in intreaga lume.
„Hannlamb” IGP, desemneaza carcasele si bucatile de carne de la oile si de la mieii din rasa „gutefar” care sunt fatati, crescuti si sacrificati in aria geografica Gotland.
9.06.2017. Cafeaua „Kopi Arabika Gayo” IGP, Indonezia, se cultiva la altitudini cuprinse intre 900 m si 1 700 m in zona muntoasa Gayo.
Povestea Nando's a inceput cu secole in urma, cand exploratorii portughezi a ridicat ancora pentru a cauta drumul pe mare spre mirodeniile din Indiile de Est.
31.05.2017. „Stupavské zelé”, DOP, este o salata de varza murata obtinuta prin fermentarea lactica a verzei crude cultivate fara niciun adaos de conservanti.
Dosarul cu cererea de atribuire a Indicatiei Geografice Protejate pentru 'Scrumbia de Dunare afumata' a fost transmis la Uniunea Europeana.
Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
„Allgäuer Sennalpkäse” este o branza cu pasta tare si cu durata lunga de conservare, fabricata prin metode artizanale traditionale in fermele de lapte alpine din Allgäu, Germania, din lapte crud natural de vaca, si prelucrata manual.
„Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.
In podgoriile Kleine Zalze din Africa de Sud se produc vinuri de cinci stele, premiate cu aur la cel mai inal nivel.
4.04.2017. Khao Sangyod Muang Phatthalung, IGP, este un orez din varietatea Sangyod Phatthalung, fotosensibil si cultivat in zone de campie.
„Oecher Puttes” este denumirea unei specialitati de sangerete traditional produs in Aachen, Germania.
21.03.2017. „Paska janjetina” DOP, Croatia, este o carne proaspata obtinuta prin sacrificarea mieilor de lapte tineri, masculi si femele, nascuti pe insula Pag.
Francoise de Oliveira a crescut in Mozambic, de acolo provenind si numele “mambu” dat micii sale companii, ce insemna in limba populatiei Shangaan “multumesc”.
Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.
In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.
Palinca ungureasca a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.
„Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.
In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.
Jerk este o metoda jamaicana de condimentare a carnii oferind acesteia un gust dulce si picant deosebit.
„Kayserovan vrat Trakia” STG, Bulgaria, este o specialitate din carne netransata, cruda, uscata.
Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.
Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.
„Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.
„Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.
Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.
Nici un Craciun irlandez nu ar fi perfect fara o budinca traditionala.
Laptele de fan „Heumilch” STG, Austria, reprezinta cea mai naturala forma de productie a laptelui.
Vinul episcopului este o bautura traditionala in Olanda care se serveste de Sfantul Nicolae.
Placintele Domnesti din republica Moldova sunt oferite bucurestenilor prin lantului de restaurante La PLACINTE.
© Copyright 2022 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev