"Mastichelaio Chiou", un excelent condiment
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
Denumirea „Beelitzer Spargel” IGP, Germania, se refera la lastarul comestibil al sparanghelului (Asparagus officinalis).
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Miere „Slavonski med” (DOP) Croatia, este mierea produs de albinele indigene carnica-gri (Apis mellifera carnica – subtipul panonic) din nectarul plantelor melifere sau din secretiile sectiunilor vii ale plantelor.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.
Denumirea „Prazska sunka” este utilizata din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse alimentare originare din Praga.
Melasa este un subprodus al rafinarii zaharului, numit in Olanda, „Suikerstroop”, care se facea manual la inceputul secolului al XVII-lea si apoi era produs in fabrici.
Caracterul specific al produsului „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” este rezultatul rasei traditionale neameliorate si al metodei traditionale de crestere.
Denumirea „Traditional Bramley Apple Pie Filling” exprima compozitia traditionala a produsului, respectiv mere Bramley cu apa, zahar, suc de lamaie si putin amidon de porumb pentru ingrosare.
Gailtaler Speck este un produs din carne de porc conservata traditional din Valea Gail, Austria.
Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.
Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.
Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.
Lika este o regiune continentala din Croatia inconjurata de lanturi muntoase unde locuitorii au crescut dintotdeauna oi din rasa „Licka pramenka” in mod traditional stravechi.
„Melekouni” este un preparat dulce traditional produs in insula Rhodos.
Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.
Intre alimentele traditionale europene, mic dejun englezesc complet ocupa un loc aparte.
Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.
Salak este un fruct suculent, la fel de dulce ca mierea si acru ca ananasul.
„Medimursko meso z tiblice” IGP. Croatia, este un produs compus din untura si bucati de carne de porc afumate si tratate termic.
Cartofii „Bamberger Hörnla”, IGP, parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.
Coregonul este un peste lacustru dulcicol din familia salmonide care traieste in lacul irlandez Lough Neagh, ce are o intindere de 392 km.patrati si o adancime medie de 8,9 m, fiind cel mai intins lac din Insulele Britanice.
„Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.
Denumirea „Czosnek galicyjski” se aplica bulbilor proaspeti de usturoi comun (Allium sativum L.), obtinuti prin cultivarea soiurilor „Harnas” si „Arkus”, in regiunea Galitia, din Polonia.
In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.
Puiul in stil Buffalo se prepara din aripioare de pui, insa de-a lungul timpului au fost folosite si pulpe sau bucati de pui.
Palmierul de zahar (Borassus flabellifer) este prezent in Cambodgia, iar din 2005, a fost recunoscut ca emblema a tarii printr-un decret regal.
''Bruges Beer Festival'', lansat in 2007, a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai bune festivaluri de bere din Belgia.
Frunzele sale subtiri si suple, dar si gustul amarui si acru fac din varza „Varaždinsko zelje” DOP, Croatia, un ingredient esential al mancarurilor traditionale locale.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev