Cand vrei să reduci risipa de alimente, refolosește resturile de pâine învechită și prepară salata „Panzanella”.
Produsul IGP „Maraş Çöreği”, Turcia, este un biscuit local specific provinciei Kahramanmaraş prin ingredientele sale și prin tehnica de coacere.
Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.
„Cârnați din topor din Vâlcea” IGP sunt cârnați din carne de porc, afumați cu lemn de fag, cu forme de cilindri neregulate, înveliți în mațe porc.
Boudin blanc de Liège este un cârnat albă tradițional din regiunea Liège, Belgia, preparat dintr-un amestec de carne de porc, carne de vită, grăsime de porc, ouă, pesmet, smântână, ceapă, și condimente.
Dulceața de trandafiri de Călărași este o specialitate moldovenească cu indicație geografică protejată (IGP), produsă de Fabrica de Conserve din Călărași, singurul producător autorizat.
Dulciurile din La Ligua, Chile sunt renumite pentru gustul lor specific și varietatea bogată.
Dupa 17 ani in strainatate, Simion Tinteleca a deschis carmangeria Pasini la Gherla, judetul Cluj, unde face salam italian.
Indicația geografică protejată „Fragola della Basilicata” se referă la fructele căpșunilor Fragaria x ananassa cultivate, din genul Fragaria și familia Rosaceae.
Pâinea anului 2025, la categoria artizanală, este Pita Bănățeană cu Făină Integrală și Cartofi.
Salata Caprese este o salată italiană simplă și delicioasă, cunoscută pentru culorile sale, roșu, alb și verde, care simbolizează steagul Italiei.
„Antep Lahmacunu” IGP, Turcia, este o lipie turcească tradițională obținută prin presărarea unui amestec atent preparat de carne tocată de miel si legume.
Potrivit evaluărilor TasteAtlas, bazate pe aproape 480.000 de voturi pentru peste 15.000 de preparate, bucătăria grecească a fost desemnată cea mai bună din lume în 2025.
Antep Fıstık Ezmesi, IGP, Turcia, este un produs fabricat prin combinarea fisticului Gaziantep recoltat timpuriu cu apă și zahăr.
„Spišský šípkový lekvár” DOP, Slovacia, este un gem obținut din măceșe proaspăt culese.
Compania Senneville, specializată în producția de deserturi refrigerate, a deschis o fabrică nouă, în orașul Călan, județul Hunedoara.
Un „bocadillo” este un sandviș, de obicei făcut cu o baghetă sau o pâine lungă similară, tăiată pe lungime.
Fructele recoltate pe Domeniile Ostrov sunt vândute prin Organizaţia de producători Hortifruct şi se găsesc în reţelele de precum Lidl şi Kaufland.
Grădina lui Piper este o afacere agricolă de familie cu capital 100% românesc, având la baza producția de fructe și sucuri naturale.
„Muránske buchty” IGP, Slovacia, sunt rulouri umplute similare foietajelor, fabricate din aluat dospit care au fost stratificate cu margarină de mai multe ori.
Bucovina, tărâmul mănăstirilor pictate și al peisajelor de poveste, este în 2025 o destinație culinară de neratat.
Bündnerfleisch este o specialitate din carne de vită uscată la aer din Elveția.
Maramureșul este o comoară gastronomică, care atrage in 2025, gurmanzi din întreaga lume, dornici să descopere arome autentice și o ospitalitate caldă, caracteristică locuitorilor zonei.
„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.
Parcul Izvor din București devine punctul central al unui eveniment culinar de amploare intre 21 și 25 martie 2025.
Tocana (tocanul) de oaie de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.
Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.
„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.
„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.
„Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev