Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

Cand vrei să reduci risipa de alimente, refolosește resturile de pâine învechită și prepară salata „Panzanella”.

Read More

Produsul IGP „Maraş Çöreği”, Turcia, este un biscuit local specific provinciei Kahramanmaraş prin ingredientele sale și prin tehnica de coacere.

Read More

Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.

Read More

Cârnați din topor din Vâlcea” IGP sunt cârnați din carne de porc, afumați cu lemn de fag, cu forme de cilindri neregulate, înveliți în mațe porc.

Read More

Boudin blanc de Liège este un cârnat albă tradițional din regiunea Liège, Belgia, preparat dintr-un amestec de carne de porc, carne de vită, grăsime de porc, ouă, pesmet, smântână, ceapă, și condimente. 

Read More

Dulceața de trandafiri de Călărași este o specialitate moldovenească cu indicație geografică protejată (IGP), produsă de Fabrica de Conserve din Călărași, singurul producător autorizat. 

Read More

Dulciurile din La Ligua, Chile sunt renumite pentru gustul lor specific și varietatea bogată. 

Read More

Dupa 17 ani in strainatate, Simion Tinteleca a deschis carmangeria Pasini la Gherla, judetul Cluj, unde face salam italian.

Read More

Indicația geografică protejată „Fragola della Basilicata” se referă la fructele căpșunilor Fragaria x ananassa cultivate, din genul Fragaria și familia Rosaceae.

Read More

Pâinea anului 2025, la categoria artizanală, este Pita Bănățeană cu Făină Integrală și Cartofi. 

Read More

Salata Caprese este o salată italiană simplă și delicioasă, cunoscută pentru culorile sale, roșu, alb și verde, care simbolizează steagul Italiei. 

Read More

Antep Lahmacunu” IGP, Turcia, este o lipie turcească tradițională obținută prin presărarea unui amestec atent preparat de carne tocată de miel si legume.

Read More

Potrivit evaluărilor TasteAtlas, bazate pe aproape 480.000 de voturi pentru peste 15.000 de preparate, bucătăria grecească a fost desemnată cea mai bună din lume în 2025.

Read More

Antep Fıstık Ezmesi, IGP, Turcia, este un produs fabricat prin combinarea fisticului Gaziantep recoltat timpuriu cu apă și zahăr.

Read More

Spišský šípkový lekvár” DOP, Slovacia, este un gem obținut din măceșe proaspăt culese.

Read More

Compania Senneville, specializată în producția de deserturi refrigerate, a deschis o fabrică nouă, în orașul Călan, județul Hunedoara.

Read More

Un „bocadillo” este un sandviș, de obicei făcut cu o baghetă sau o pâine lungă similară, tăiată pe lungime.

Read More

Fructele recoltate pe Domeniile Ostrov sunt vândute prin Organizaţia de producători Hortifruct şi se găsesc în reţelele de precum Lidl şi Kaufland.

Read More

Grădina lui Piper este o afacere agricolă de familie cu capital 100% românesc, având la baza producția de fructe și sucuri naturale.

Read More

Muránske buchty” IGP, Slovacia, sunt rulouri umplute similare foietajelor, fabricate din aluat dospit care au fost stratificate cu margarină de mai multe ori.

Read More

Bucovina, tărâmul mănăstirilor pictate și al peisajelor de poveste, este în 2025 o destinație culinară de neratat.

Read More

Bündnerfleisch este o specialitate din carne de vită uscată la aer din Elveția.

Read More

Maramureșul este o comoară gastronomică, care atrage in 2025, gurmanzi din întreaga lume, dornici să descopere arome autentice și o ospitalitate caldă, caracteristică locuitorilor zonei.

Read More

Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.

Read More

Parcul Izvor din București devine punctul central al unui eveniment culinar de amploare intre 21 și 25 martie 2025.

Read More

Tocana (tocanul) de oaie de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.

Read More

Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.

Read More

Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.

Read More

Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.

Read More

Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.

Read More