Strudel Festival Seefeld
Festivalul Ștrudelului este o tradiție îndrăgită de 17 ani și vă invită din nou să vă bucurați de creații delicioase de ștrudel.
Festivalul Ștrudelului este o tradiție îndrăgită de 17 ani și vă invită din nou să vă bucurați de creații delicioase de ștrudel.
Carnavalul venetian este un festival anual sărbătorit în Venetia, Italia.
„Antep Lahmacunu” IGP, Turcia, este o lipie turcească tradițională obținută prin presărarea unui amestec atent preparat de carne tocată de miel si legume.
Chiang Mai, Tailanda, are multe festivaluri pe tot parcursul anului, dar Festivalul Florilor iese in evidenta.
Potrivit evaluărilor TasteAtlas, bazate pe aproape 480.000 de voturi pentru peste 15.000 de preparate, bucătăria grecească a fost desemnată cea mai bună din lume în 2025.
Reteta de gyros clasic grecesc, invelit in lipie si servit cu cartofi prajiti.
Drăgaica, cunoscută și sub numele de Sânziene, este o sărbătoare populară românească celebrată pe 24 iunie, în ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.
O rețetă vedetă în marile restaurante, de vinete marinate, este foarte sănătoasă și gustoasă, ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care țin dietă.
Sfânta sărbătoare de Paști este cea mai importanta sărbătoare și reprezintă temelia credinței creștine “Învierea mântuitorului Iisus Hristos”.
Muzeul Satului Bănăţean va înregistra la OSIM marca „Ţăranul smart”, un exemplu european de anti-risipă şi o „cultură a puţinului”
Bucovina, tărâmul mănăstirilor pictate și al peisajelor de poveste, este în 2025 o destinație culinară de neratat.
Un preparat de paste italiene foarte popular este făcut cu fructe de mare și un sos gros de rosii “arrabiata”.
Maramureșul este o comoară gastronomică, care atrage in 2025, gurmanzi din întreaga lume, dornici să descopere arome autentice și o ospitalitate caldă, caracteristică locuitorilor zonei.
Este o mâncare clasica germana cu bratwurst suculent, servit cu varză murată picanta și cartofi crocanți.
Acest aperitiv este un adevarat deliciu, foarte simplu de făcut și foarte foarte gustos.
Eveniment special la Radio Cluj, de Ziua Culturii Naționale, cu participarea Grupul „Păstrătorii Tradițiilor” din Răchițele. pe 15 ianuarie 2025.
Petry Estate Winery din Călimănești, Mures, a găzduit pe 15 februarie 2025, a VII-a ediție a Festivalului Umplutului de Cârnați Petry.
Dintre obiceiurile întâlnite în ziua de Sfântul Ion, nu lipsesc "Iordăneala" si “Tontoroiul femeilor”.
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
De Boboteaza se obisnuieste ca in gospodarii sa pregateasca piftie de porc, carnati, sarmale, carne fripta etc., chiar daca aceste feluri de mancare au mai fost pregatite si de Craciun si Anul Nou.
Tradiția unică a carnavalului pastrat, de peste 60 de ani, de femeile din Patsch, Austria.
La sate, în Ajunul Bobotezei, se întâlneau o serie de practici și obiceiuri. Nu puține erau însă riturile de „ursită” sau de „orândă”, practicate de fete.
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
Sărbătoare Postul Crăciunului se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2024 – marți, 24 decembrie 2024
O reteta perfecta de Ziua Indragostitilor.
In Regatul Unit, colindele comunitare sunt un fenomen cultural prețuit care promovează unitatea, răspândește bucurie și creează amintiri durabile.
Salata Mechouia , sau „salata la grătar” este o mancare traditionala tunisiana.
“Lights on Parade” din Roermond, Olanda, are loc pe 8 noiembrie 2024 si este o parada de lumini cu “Circo di Strada”.
Carnavalul de la Nisa, dateaza din anul 1294, când contele de Provence, Charles Anjou, a vizitat Nisa și a petrecut „câteva zile vesele de carnaval”.
Ediţia a XI-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” Oradea, va avea loc în perioada 9-10 noiembrie 2024 şi va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2024-2025 în România!
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev