Denumirea de origine protejată „Milas Yağlı Zeytini” cuprinde măslinele de masă din soiul Memecik, cultivate în districtul Milas.
Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.
15.07.2017. Provincia Malatya, din Turcia, este considerata Capitala mondiala a caisei.
Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.
Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
Produsul „ANTEP BAKLAVASI”/„GAZİANTEP BAKLAVASI” din Turcia este inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Consumul de paine in tarile din Europa (sursa AIBI) in kg/cap de locuitor/an este diferit de la o tara la alta.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev