Băutură tradițională turcească pe bază de iaurt.

Read More

Denumirea de origine protejată „Milas Yağlı Zeytini” cuprinde măslinele de masă din soiul Memecik, cultivate în districtul Milas.

Read More

Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.

Read More

Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.

Read More

Provincia Malatya, din Turcia, este considerata "capitala mondiala a caisei".

Read More

Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.

Read More

Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.

Read More

Produsul „ANTEP BAKLAVASI”/„GAZİANTEP BAKLAVASI” din Turcia este inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.

Read More

Consumul de paine in tarile din Europa (sursa AIBI) in kg/cap de locuitor/an este diferit de la o tara la alta.

Read More