Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.
6.01.2017. Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.
Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
Palinca ungureasca a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.
„Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
Denumirea „Hajdusagi torma” DOP, se acorda radacinii plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdusag.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
La doar un zbor distanta de Bucuresti, Budapesta este renumita pentru arhitectura sa incredibila, muzica clasica si statutul de centru al artelor.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.
Dansul popular Csardas isi are originea in Ungaria si a fost popularizat de catre muzicantii romi (Cigany) in tarile invecinate inclusiv in Romania.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev