În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).

Read More

În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.

Read More

Watercress” (Nasturelul), STG, Marea Britanie, este cultivat în mod natural în apă curgătoare, după o metodă tradițională de producție comercială utilizată de peste 200 de ani.

Read More

IGP „Spreewälder Gurkensülze” este un produs tradițional din carne de porc din regiunea Spreewald, Germania.

Read More

Bayerischer Blutwurz este un lichior produs în Bavaria, mai ales în regiunea Pădurii Bavareze, în mod tradițional din rădăcină de Potentilla erecta (sclipeti).

Read More

Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.

Read More

Doua produsele vegane Rugenwalder Muhle, complet lipsite de carne, sunt facute cu soia europeana.

Read More

Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.

Read More

Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.

Read More

Flonz, IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.

Read More

Gourmet Festival Dusseldorf are loc in luna august, in fiecare an, in celebra "Konigs ALLE".

Read More

Dusseldorf, al patrulea in lume la capitolul putere financiara si calitatea vietii, este un oras cu numeroase festivaluri si targuri traditionale.

Read More

Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.

Read More

Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.

Read More

Munchen este faimos si pentru festivalul anual de primavara Springfest - Fruehlingsfest care are loc de peste 50 de ani.

Read More

Denumirea „Beelitzer Spargel” IGP, Germania, se refera la lastarul comestibil al sparanghelului (Asparagus officinalis).

Read More

Cartofii „Bamberger Hörnla”, IGP, parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

Read More

Cea mai mare piata de Craciun, din Berlin, este situata in districtul Spandau.

Read More

21.11.2017. Cuvantul "advent" inseamna "asteptare" si reprezinta insasi perioada de post, in care asteptam sarbatoarea Nasterii lui Hristos.

Read More

Timpul adventului incepe intotdeauna cu o duminica si dureaza intre 22 si 28 de zile, in functie de ziua in care cade Craciunul in a patra saptamana a adventului. 

Read More

Piata de Craciun din Frankfurt atrage in fiecare an mii de oameni care se bucura de cadourile cumparate din frumosul oras german.

Read More

Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.

Read More

Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.

Read More

Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.

Read More

Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.

Read More

Galustile speciale din cartofi se servesc ca garnitura la fripturile de gasca, rata, curcan, sau porc.

Read More

Allgäuer Sennalpkäse” este o branza cu pasta tare si cu durata lunga de conservare, fabricata prin metode artizanale traditionale in fermele de lapte alpine din Allgäu, Germania, din lapte crud natural de vaca, si prelucrata manual.

Read More

Oecher Puttes” este denumirea unei specialitati de sangerete traditional produs in Aachen, Germania.

Read More

De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.

Read More

In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.

Read More