Melocotón de Cieza
Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.
Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.
Bulagna de l’Ile de Beauté, IGP, Franta, este un produs emblematic din Corsica, care rezultă dintr-o pricepere ce reflectă insula, cultura și obiceiurile acesteia.
Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.
Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.
Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.
Sardele preparate la cuptor cu macris.
Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.
Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
Este o mancare foarte simpla din zona Bordeaux, Franta.
Carnea de vită din Galicia este considerata printre cele mai bune din lume.
Haricot de Castelnaudary, IGP, Franta, este o fasole alba uscata din specia Phaseolus vulgaris.
La Vera Paprika este un produs spaniol cu denumire de origine protejata, ce înseamnă că în producția sa se folosesc doar ardei roșii din soiuri specifice: Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín și Bola.
Pampepato di Terni, IGP, Italia, este un produs de panificatie obtinut prin prelucrarea fructelor uscate, a ciocolatei, a stafidelor, a fructelor confiate, a pudrei de cacao amaruie, a mierii, a cafelei, a condimentelor si a fainii.
Produsul care beneficiază de denumirea de origine protejată „Alubia de Anguiano” constă în boabe uscate, curățate de păstăi, din soiul cățărător de fasole „El Encinar” cultivat pe araci.
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
„Queso de Acehúche” DOP, Spania, este o brânză fabricată exclusiv din lapte crud obținut de la capre din rasele Murciana Granadina, Florida, Malagueña, Retinta și Verata.
Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.
Salade Niçoise își are originea în orașul francez Nisa.
Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.
„Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.
Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.
Pastisul este un aperitiv esential in Provence, ce apartine unei familii de lichioruri ce au la baza anasonul, printre care ouzo, arak, raki, sambuca si mastika.
Berthoud este o reteta traditionala creata la inceputul secolului al XX-lea. La inceput, acesta era un nume de familie raspandit in Chablais.
Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.
Supa de ceapa cu vin si branza rasa (reteta Franta).
Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.
„Mollete de Antequera” IGP, este un tip de paine originar din aria geografica Antequera, Spania.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev