„Pastel de Chaves” - cele mai bune produse in foietaj din Portugalia
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.
Chourica de Carne de Melgaco (IGP) Portugalia, este un carnat afumat, maturat la rece, in forma de potcoava, obtinut din carne de porc provenita din spata, fleica, resturi de fasonare si grasime de porc.
Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
„Hollandse geitenkaas” este o indicatie traditionala, geografica IGP, pentru o branza cu pasta semitare produsa in Tarile de Jos, un produs maturat natural sau in folie, cu un mod de preparare asemanator cu cel al branzei Gouda, fabricata din lapte de capra provenit de la exploatatii de crestere a caprelor stabilite in Tarile de Jos.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
Denumirea „Pöllauer Hirschbirne” DOP, Austria, se aplica numai perelor pentru cidru neprelucrate din soiul „Hirschbirne” (soi regional vechi), precum si perelor uscate si sucului de fructe nefermentat, obtinute din aceste fructe.
Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.
„Traditional Ayrshire Dunlop” (Marea Britanie) este o branza cu pasta tare fabricata din laptele integral crud sau pasteurizat al vacilor din rasa Ayrshire.
Fileul ''Elena" este un produs STG (specialitate traditionala garantata) din muschiulet de porc, din nordul Bulgariei, la poalele Muntilor Balcanici Impaduriti Elena.
„Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.
Loukanka Panagyurska (Луканка Панагюрска) STG, este un carnat uscat bulgaresc preparat din carne proaspata de bivol si de porc.
„Liliputas” este o branza produsa manual, in Lituania, cu continut ridicat de grasime (50 % in substanta uscata), cu consistenta semitare si avand forma unui cilindru cu capete rotunjite.
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Blanka Milfaitova, producatoare traditionala de marmelada din Cehia si-a schimbat radical viata in ultimele sase luni.
Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
Produsul „Weißlacker” sau „Allgäuer Weißlacker” a fost inregistrat de Germania, cu denumire de origine protejata DOP, in luna februarie 2015.
"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.
Henri Willig, est un fermier din Olanda care a decis sa integreze productia si sa treaca de la comercializarea laptelui, la obtinerea de branza gouda.
"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.
„Piranska sol” este sare de mare, inregistrata DOP, recoltata, exclusiv, in zonele saraturate Secovlje si Strunjan, Sloveni, de pe o suprafata naturala formata din alge si minerale cunoscuta sub denumirea de „petola”.
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat, in ianuarie 2015, branza Klenovecký Syrec in Registrul indicatiilor geografice protejate.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat ca produs protejat DOP.
„Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.
Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
"Potjesvlees uit de Westhoek" este un produs de carne si gelatina, protejat IGP din Belgia.
Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev