Trandoasele de pe Secase
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
O băutură tradiţională din Ţara Moţilor, fabricată în special în zone precum Valea Ierii sau Valea Drăganului, este vinul de zmeură.
Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine, in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Iarna asta, descoperă bucuria copilăriei și vizitează unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!
Pe Valea Buzăului, există o comoară culinară cunoscută sub numele de „ceapa roșie de Buzău”.
În mod tradițional, vânzătorii ambulanți maltezi își câștigau existența călătorind dintr-un sat în altul, unde gospodinele așteptau cu răbdare să cumpere sau să comande orice aveau nevoie.
În zona Muntele Băişorii, localnicii servesc de Crăciun şi de Revelion o băutură pe care ei o numesc „oţet de mere”.
„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
O băutură tradiţională păstrată în Ţara Moţilor este secărica sau whiskey-ul moţilor.
Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.
În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
Târg cu degustare de produse locale si discuții cu producători, sâmbătă, 13 aprilie 2024, intre orele 12:00 – 17:00, la Tour & Taxis, clădirea L' Entrepot Royal, Bruxelles.
În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.
O piață de fermieri sau piața fermierilor este o piata de vânzare cu amănuntul destinată vanzarii de alimente direct de către fermier consumatorilor.
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Virșli Sbuciumelea au deja o continuitate de patru generații și au fost atestați ca produs tradițional.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).
Targul de Craciun din Praga este cel mai cautat eveniment din oras si atrage anual un numar mare de cehi si straini.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev