La Mircea Măcelaru
“La Mircea Măcelaru” este o afacere de familie bucureșteană care are o oferta speciala de produse cu atestat traditional.
“La Mircea Măcelaru” este o afacere de familie bucureșteană care are o oferta speciala de produse cu atestat traditional.
O piață de fermieri sau piața fermierilor este o piata de vânzare cu amănuntul destinată vanzarii de alimente direct de către fermier consumatorilor.
Săptămâna Verde (Grüne Woche) va avea loc în perioada 17-26 ianuarie 2025 în holurile centrului expozițional din Berlin.
Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.
„Sardeluța marinată” STG, Romania, este obținută printr-un proces de marinare a materiei prime, șprot, obținându-se trei variante diferite prin dozarea în ambalaj a unor soluții de acoperire distincte.
În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).
O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
Produsele ,,Ca Altădată… bucate romanesti” sunt făcute cu pricepere, meșteșugite cu pasiune și aduse în prezent prin oameni profesioniști.
Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine, in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.
Un cuptor mobil pentru pizza pe lemne este o idee inovatoare pentru a avea un restaurant mobil care, datorită calității mâncării servite, se va remarca și va avea profituri mai mari.
Iarna asta, descoperă bucuria copilăriei și vizitează unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți.
În mod tradițional, vânzătorii ambulanți maltezi își câștigau existența călătorind dintr-un sat în altul, unde gospodinele așteptau cu răbdare să cumpere sau să comande orice aveau nevoie.
Vișinata este un lichior tradițional românesc, apreciat pentru aroma sa intensă și gustul dulce-acrișor.
„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.
Pe Valea Buzăului, există o comoară culinară cunoscută sub numele de „ceapa roșie de Buzău”.
Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.
În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.
Târg cu degustare de produse locale si discuții cu producători, sâmbătă, 13 aprilie 2024, intre orele 12:00 – 17:00, la Tour & Taxis, clădirea L' Entrepot Royal, Bruxelles.
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev