Mâncarea de post de la Athos se caracterizează prin simplitate, naturalețe și respect pentru post.
Potrivit evaluărilor TasteAtlas, bazate pe aproape 480.000 de voturi pentru peste 15.000 de preparate, bucătăria grecească a fost desemnată cea mai bună din lume în 2025.
Reteta de gyros clasic grecesc, invelit in lipie si servit cu cartofi prajiti.
Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.
Salata greceasca sau salata horiatiki este o salata populara in bucataria greaca, facuta cu branza feta.
„Arseniko Naxou” DOP, este o branza de masa, tare, maturata, de fabricatie artizanala, din lapte de capra si de oaie nepasteurizat produs in insula Naxos din Grecia.
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
Cel mai de pret odor al Schitului Prodromu este Sfanta Icoana a Maicii Domnului Prodromita, a carei praznuire se face pe 12 iulie.
Sarbatorile Craciunului insumeaza nu mai putin de 12 zile in Grecia.
Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.
Magiunul de prune Topoloveni, sofranul si branza greceasca vor fi promovate impreuna in Orientul Mijlociu si SUA
Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).
Exista un magazin online dedicat comercializarii uleiului de masline, ce vine in sprjinul celor care vor sa cumpere produse de calitate superioara la preturi competitive.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
Fava Santorinis DOP, Grecia, reprezinta cotiledoanele plantei Lathyrus clymenum, uscate, decorticate si concasate, de culoare galben deschis, in forma de disc plat cu un diametru de aproximativ 2 mm si un continut de apa de maximum 13 %.
Uleiul de masline Hania Kritis este cea mai buna calitate.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev