Salata greceasca Dakos este o gustare dietetica delicioasa, originara din Creta.

Read More

Parintele Efrem Bandarica de la Manastirea Dervent, bucatar desavarsit, a lansat cartile „Bucate Manstiresti din Cuhnia de la Dervent” si “Savoarea bucătăriei mânăstirești”.

Read More

Moussaka este un fel de mâncare grecească delicioasă, care aduce în farfurie aromele și tradițiile mediteraneene.

Read More

Salata greceasca sau salata horiatiki este o salata populara in bucataria greaca, facuta cu branza feta.

Read More

Arseniko Naxou” DOP, este o branza de masa, tare, maturata, de fabricatie artizanala, din lapte de capra si de oaie nepasteurizat produs in insula Naxos din Grecia.

Read More

Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.

Read More

Cel mai de pret odor al Schitului Prodromu este Sfanta Icoana a Maicii Domnului Prodromita, a carei praznuire se face pe 12 iulie.

Read More

„Melekouni” este un preparat dulce traditional produs in insula Rhodos.

Read More

Sarbatorile Craciunului insumeaza nu mai putin de 12 zile in Grecia.

Read More

Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.

Read More

Regimul cretan reprezinta metoda de slabit perfecta atat pentru vara cat si pentru iarna!

Read More

Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).

Read More

Exista un magazin online dedicat comercializarii uleiului de masline, ce vine in sprjinul celor care vor sa cumpere produse de calitate superioara la preturi competitive.

Read More

Pilaf de orez cu mazare ca la Muntele Athos.

Read More

Grecilor le este caracteristic sa-si aline durerile sau sa-si celebreze succesele delectandu-se cu mancare si bautura aleasa, in mijlocul familiei si al prietenilor. 

Read More

Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.

Read More

Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja. 

Read More

Mancarea cretana este considerata cea mai sanatoasa din lume. Incepand cu uleiul de masline, fructele, vinul, branza, painea si mai ales mirodeniile si vegetalele – toate contribuie la cea mai sanatoasa dieta din lume.

Read More

Fava Santorinis DOP, Grecia, reprezinta cotiledoanele plantei Lathyrus clymenum, uscate, decorticate si concasate, de culoare galben deschis, in forma de disc plat cu un diametru de aproximativ 2 mm si un continut de apa de maximum 13 %.

Read More

Uleiul de masline Hania Kritis este cea mai buna calitate.

Read More