Mâncarea tradițională din Okinawa

În Okinawa, Japonia, mancarea se bazeaza pe o dietă bogată în carotenoizi, fibre și acizi grași omega-3, cu cantități reduse de pește, fructe de mare și carne, contribuind la longevitatea locuitorilor.

În Okinawa, Japonia, mancarea se bazeaza pe o dietă bogată în carotenoizi, fibre și acizi grași omega-3, cu cantități reduse de pește, fructe de mare și carne, contribuind la longevitatea locuitorilor.

„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.

Omi Beef este una dintre cele trei mărci de top de Wagyu japonez, cu o istorie de peste 400 de ani, originară din Prefectura Shiga.

Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.

Produsul IGP „Maraş Çöreği”, Turcia, este un biscuit local specific provinciei Kahramanmaraş prin ingredientele sale și prin tehnica de coacere.

Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.

Su böreği este un tip de börek (aluat) preparat prin fierberea unor foi subțiri de aluat în apă.

Produsul „Ġbejna tan-nagħaġ” DOP, Malta, este o brânză proaspătă produsă din lapte crud integral, obținut de la ovine din rasa „malteză”.

Boudin blanc de Liège este un cârnat albă tradițional din regiunea Liège, Belgia, preparat dintr-un amestec de carne de porc, carne de vită, grăsime de porc, ouă, pesmet, smântână, ceapă, și condimente.

„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.

Dulceața de trandafiri de Călărași este o specialitate moldovenească cu indicație geografică protejată (IGP), produsă de Fabrica de Conserve din Călărași, singurul producător autorizat.

Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.

Dulciurile din La Ligua, Chile sunt renumite pentru gustul lor specific și varietatea bogată.

„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.

Carnea de vită Hongcheon, în special „Hongcheon Neulpureum Hanwoo”, se referă la carnea de vită coreeană (Hanwoo) de înaltă calitate, crescută în comitatul Hongcheon, Coreea de Sud.

Kimchi de varză este o delicioasă și tradițională specialitate coreeană.

Antep Fıstık Ezmesi, IGP, Turcia, este un produs fabricat prin combinarea fisticului Gaziantep recoltat timpuriu cu apă și zahăr.

Česnica este o paine sau o prajitura indespensabila Cinei de Craciun in traditia sarba, ce are loc pe 7 ianuarie.

„Spišský šípkový lekvár” DOP, Slovacia, este un gem obținut din măceșe proaspăt culese.

Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.

„Muránske buchty” IGP, Slovacia, sunt rulouri umplute similare foietajelor, fabricate din aluat dospit care au fost stratificate cu margarină de mai multe ori.

Denumirea Gaziantep Menengiç Kahvesi DOP a fost înregistrată în Jurnalul Oficial European, în sectorul agroalimentar din Turcia.

Bündnerfleisch este o specialitate din carne de vită uscată la aer din Elveția.

Baba Neagră” este o prajitura traditionala din Republica Moldova, care s-a transmis din generație în generație gospodinelor din nordul țării.

„Kırkağac Kavunu” DOP, Turcia, este un pepene galben cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său foarte dulce.

Sezonul sărbătorilor vine peste noi si este un moment pentru a sărbători cu un lichior de oua alaturi de familie si prietenii.

„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.

„Agros Rosewater” IGP, Cipru, este un distilat apos obținut prin distilarea în apă potabilă a florilor întregi de trandafir aromatic din specia Rosa damascena.

„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.

Bifana este un sandvis traditional portughez care constă dintr-o chiflă umplută cu cotlet de porc marinat.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev