STORNOWAY BLACK PUDDINGS
STORNOWAY BLACK PUDDINGS este o delicatesa de renume mondial, care a fost considerata prin cele mai bune mezeluri din Marea Britanie si cel mai bun sangerete din lume.
STORNOWAY BLACK PUDDINGS este o delicatesa de renume mondial, care a fost considerata prin cele mai bune mezeluri din Marea Britanie si cel mai bun sangerete din lume.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
Balabustele cu usturoi sunt un preparat de panificatie, ce se intalneste pe tot teritoriul Republicii Moldova, avand denumiri diferite. In zona de nord li se spun balabuste cu usturoi iar in centru li se spune pampuste, desi se prepara la fel.
Berea ceha cu denumirea „Českobudějovické pivo” este recunoscuta la nivel european, fiind inregistrata cu Indicatie Geografica Protejata.
Porumbul era numit “mahis” care insemna “izvorul vietii” de catre localnicii care l-au descoperit cu mai bine de 4000 de ani in urma (intr-o regiune din San Salvador)
Caracterul de specificitate al carnatului polonez „kiełbasa myśliwska”, STG, reiese din denumirea acestuia.
Sunca "Kraski prsut", Slovenia, a fost inregistrat de catre UE, cu indicatie geografica protejata.
Caisele Gönc (IGP) reprezinta un produs tipic al celor mai nordice regiuni de cultivare a fructelor din Ungaria.
Produsul Ovos Moles de Aveiro, IGP, Portugalia, este rezultatul amestecului galbenusurilor crude cu un sirop de zahar. Ele pot fi prezentate ca atare, invelite intr-o vafa, sau ambalate in recipiente de lemn sau portelan.
Produsul „Mostviertler Birnmost”, (IGP), Austria, este fabricat prin fermentarea in butoi a mustului din pere obtinut prin presare.
Fructe proaspete din regiunea Chelčicko-Lhenicko prezintă eticheta „Chelčicko-Lhenické ovoce”.
Siropul gros „Rheinisches Apfelkraut”, DOP, Germania, este fabricat din mere si pere proaspat culese si fierte la foc mic.
Armagh Bramley Apple, din Irlanda de Nord, este un mar verde folosit in multe retete culinare pentru gatit in stare proaspata.
„Longjing cha” este un ceai verde, produs in tara terta CHINA si are protectie DOP.
Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.
„Traditional Cumberland Sausage” (IGP) este un carnat condimentat de porc, rulat in spirala.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
„Chleb prądnicki” IGP, Polonia, este o paine neagra fabricata cu maia de secara.
Mierea „KOČEVSKI GOZDNI MED” (DOP), Slovenia are mai multe tipuri:
„Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil.
Consumul de paine in tarile din Europa (sursa AIBI) in kg/cap de locuitor/an este diferit de la o tara la alta.
Salate Von Der Insel Reichenau (IGP), Germania, sunt salate cultivata pe aceasta insula din lacul Constance.
"Oravský korbáčik” IGP (Slovacia), este un sortiment de branza obtinuta prin etuvare, afumata sau neafumata, impletita in forma unui bici mic.
Prajitură cilindrica stratificata „Salzwedeler Baumkuchen” (IGP), Germania, este alcatuita din straturi individuale inegale, dantelata neregulat.
Vafele sunt produse de patiserie traditionale din Cehia si reprezinta o gustare delicioasa, indiferent daca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau la cina.
Icrele „KALIX LÖJROM” (DOP), din Suedia au urmatoarele caracteristici principale:
Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”.
Branza de oaie traditionala sub forma de paine, din Slovacia (ovčí hrudkový SYR - salašnícky) este inclusa in randul UE ca "specialitati traditionale garantate" (STG), potrivit unei decizii luate de catre Comisia Europeana.
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
„Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika”, IGP, Ungaria, se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat cultivat în zona Seghedinului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev