Descopera aroma si maiestria produselor si mancarurilor traditionale din diferite zone ale lumii!

Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.

Hrušovský lepník IGP, Slovacia, este o plăcintă rotundă sau pliată în jumătate, cu un diametru de 25-35 cm, făcută din faina de pâine si coapta în cuptor de piatră.

Zagorski štrukli”, IGP, Croatia, sunt produse de panificație preparate din făină de grâu fină, brânză proaspătă din lapte de vacă, smântână fermentată, ouă, ulei, apă și sare.

Maranho da Sertã” IGP, Portugalia, este un cârnat fabricat din stomac de capră sau de oaie (denumit „bandouga”) umplută cu un amestec de ingrediente.

Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.

Denumirea „Sõir” se referă la un tip de brânză tradițională nematurată pe bază de coagul. Acesta este un produs lactat din categoria brânzeturilor coapte și este cunoscut în Estonia mai ales în regiunile istorice Võromaa și Setomaa.

Denumirea „Lovecký salám” sau „Lovecká saláma” este specifică, deoarece este cunoscută pe teritoriul Republicii Cehe și pe teritoriul Slovaciei și se bucură de o tradiție îndelungată.

Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).

Bayerischer Blutwurz este un lichior produs în Bavaria, mai ales în regiunea Pădurii Bavareze, în mod tradițional din rădăcină de Potentilla erecta (sclipeti).

Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.