Branza din lapte acru „NIEHEIMER KASE”
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
Carnatul afumat Alheira de Vinhais este un produs IGP din Portugalia.
„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
Gofrele „Mariansko Lazenske oplatky”, IGP Cehia, sunt formate din doua discuri fine, intre care se afla un strat de umplutura.
Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.
Orezul „Lezirias Ribatejanas” IGP, Portugalia, este un orez cremos cu o aroma catifelata.
Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.
Trebonsky kapr, IGP, Cehia, este un peste proaspat ce apartine speciei „crapul comun“.
Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".
Rahatul Loukoumi Geroskipou, IGP, Cipru, este un tip de produs de cofetarie al carui principal ingredient este zaharul.
Bremer Klaben este un cozonac mare, de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.
Marca Zatecki Chmel, DOP, Cehia, poate fi utilizata numai pentru hameiul bine aroma din varietatea Saaz cultivata in regiunea Zatec (Saaz).
Comisia europeana a inregistrat specialitatea traditionala garantata “Skilandis” (STG), Lituania.
Chimionul „CESKY KMIN” este un produs traditional (DOP) din Republica Ceha
Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.
Sunca (Presuntos sau paletas), IGP, Portugalia este obtinuta, din pulpe si spete de porcine din rasa alentejana.
Gouda Holland este o branza grasa (48 +), cu pasta semitare, maturata natural. Este produsa in Olanda, din lapte de vaca obtinut in fermele producatoare de lactate si se matureaza in camere speciale, fiind transformata intr-un produs pentru consum.
Termenul de „Maca da Beira Alta” se refera la soiurile de mar Malus domestica Bokh, cultivate traditional in aceasta zona, cu pulpa foarte consistenta si care se conserva foarte bine.
Caisele Wachauer Marille, DOP, Austria se caracterizeaza printr-o aroma deosebita.
„Brussels grondwitloof” IGP, Belgia, denumeste culturile de cicoare obtinute prin fortarea radacinilor de Chicorium intybus L., var. foliosum Hegi.
Uleiul din seminte de dovleac Stiria este o specialitate traditionala (IGP) a acestei provincii din Austria.
Kainuun ronttonen IGP, Finlanda, este o tarta mica si rotunda, cu blat crocant din faina de secara, umpluta cu piure de cartofi, faina de secara si merisoare.
Melton Mowbray Pork Pies IGP, sunt acoperite de o crusta din aluat de patiserie bombata lateral, care le confera forma bombata caracteristica.
„Skalicky trdelnik” IGP, este un produs de patiserie in forma de cilindru gol, cu un diametru interior de 3-5 cm si exterior de 6-10 cm.
„Pierekaczewnik” se aseamana cu o cochilie de melc, iar acest efect este obtinut prin suprapunerea a sase straturi subtiri de aluat intins, intre care se pune o umplutura pe baza de carne.
Vafa rotunda, ANDRUTY KALISKIE, IGP, Polonia, este subtire, cu margini uniforme, usor lucioasa.
Slovenska bryndza IGP, Slovacia, este o branza alba, naturala, ajunsa la maturatie, tartinabila, cu ceva graunte, produsa in mod traditional.
Uleiul de masline Hania Kritis este cea mai buna calitate.
Somonul scotian de crescatorie, este un produs IGP din Marea Britanie, foarte apreciat de consumatorii din intreaga lume.
Apa minerala "Stein Sieker Mineralwasser".
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev