LOVECKÝ SALÁM
Denumirea „Lovecký salám” sau „Lovecká saláma” este specifică, deoarece este cunoscută pe teritoriul Republicii Cehe și pe teritoriul Slovaciei și se bucură de o tradiție îndelungată.
Denumirea „Lovecký salám” sau „Lovecká saláma” este specifică, deoarece este cunoscută pe teritoriul Republicii Cehe și pe teritoriul Slovaciei și se bucură de o tradiție îndelungată.
Hiromeri Pitsilias, IGP, este un produs maturat din carne uscata, in saramura, afumata si marinata in vin.
Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).
Salata greceasca sau salata horiatiki este o salata populara in bucataria greaca, facuta cu branza feta.
Bayerischer Blutwurz este un lichior produs în Bavaria, mai ales în regiunea Pădurii Bavareze, în mod tradițional din rădăcină de Potentilla erecta (sclipeti).
Sneem Black Pudding este un sangerete traditional, neambalat in forme si preparat in tavi la cuptor.
Brânza „Lički škripavac” a devenit a 32-a denumire de origine protejată croată în UE, ceea ce garantează achiziționarea unui produs autentic.
„Arseniko Naxou” DOP, este o branza de masa, tare, maturata, de fabricatie artizanala, din lapte de capra si de oaie nepasteurizat produs in insula Naxos din Grecia.
Usturoiul Alho da Graciosa IGP provine din insula Graciosa din Oceanul Atlantic de Nord, care face parte din arhipelagul Azore, una dintre regiunile autonome ale Portugaliei.
Renumitul snitel vienez isi are originile la Venetia.
„Vänerlöjrom” DOP Suedia, este un produs natural, obținut doar din icre de păstrăv argintiu (Coregonus albula) și sare (NaCl).
In data de 3 februarie 2020, descoperiti la Cluj-Napoca, deliciile insulei Madeira, .
Kalix Löjrom este unul dintre produsele suedeze cu statut DOP, una dintre indicațiile geografice din Europa care reflectă bogăția și diversitatea sectorului agricol.
„Paski sir” DOP, este o branza tare de oaie, produsa din lapte integral provenit de la rasa autohtona de oi de pe insula Pag, Croatia.
Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.
Datorita gustului sau unic, branza „Dziugas” a devenit unul dintre produsele alimentare simbolice ale Lituaniei.
Denumirea „Sõir” se referă la un tip de brânză tradițională nematurată pe bază de coagul. Acesta este un produs lactat din categoria brânzeturilor coapte și este cunoscut în Estonia mai ales în regiunile istorice Võromaa și Setomaa.
Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.
Balatoni hal (peste de Balaton) este denumirea exclusiva pentru crapii si salaii care traiesc in lacul Balaton, Ungaria.
Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.
Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
„Tiroler Speck” (IGP), Austria, este un produs artizanal din carne de porc conservata traditional, fabricat din pulpa dezosata, cotlet, burta, spata sau ceafa.
„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
Denumirea „Puruveden muikku” IGP, Finlanda, este utilizata pentru coregonul alb (Coregonus albula) prins in bazinul hidrografic al lacului Puruvesi.
Dalmatinska pecenica” IGP, Croatia, este un produs din carne uscata, cu termen indelungat de pastrare, fara os, obtinut din muschiul longissimus dorsi de porc.
„Gailtaler Almkäse”, DOP, Austria, este o branza cu pasta tare, obtinuta din lapte crud de vaca si capra (10%).
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.
„Ennstaler Steirerkas”, DOP, Austria, este o branza din lapte acru obtinuta din lapte de vaca crud sau degresat si pasteurizat.
Macul „Waldviertler Graumohn” DOP, Austria, este un ingredient traditional utilizat frecvent in bucataria regionala.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev