Rosia de Buzau
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Angst a lansat o gama produsa dupa retete romanesti consacrate. Aceasta gama a aparut din nevoia de a intari valorile si traditiile romanesti si de a le pastra si pentru generatiile viitoare.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
Incepand cu data de 06.07.2018 produsul ”Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a primit protectia nationala a sistemelor din domeniul calitatii conform legislatiei europene si nationale.
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
Avand carnea foarte gustoasa si gasindu-se in cantitati mari, scrumbia de Dunare are o importanta economica considerabila.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
Fructele de padure se pot valorifica si sub forma unui produs unic cu gust rafinat cum este vinului handmade Berry Wine.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
Sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici din Sebastia, praznuita pe data de 9 martie, a generat sarbatoare traditionala Mucenicii sau Macinicii.
Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc ”Carnati de Plescoi” in registrul produselor care beneficiază de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
Prunele uscate de Leleasca din judetul Olt, atestate traditional, au fost degustate la Targul International Saptamana Verde de la Berlin.
Salata traditionala cu icre de crap va dobandi protectie la nivelul Uniunii Europene.
S.C. FERMA IP VALEA DOFTANEI S.R.L, judetul Prahova, a inregistrat ''Cascaveaua Valdostana'', in registrul national al produselor montane RNPM, alaturi de Cascavalul si Branza de burduf Valdostana.
Bere artizanala romaneasca, blonda si bruna, nepasteurizata.
Casa Capsa, construita in 1852, era simbolul inaltei societati romanesti moderne.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
Produse traditionale din judetele: Arges, Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea:
In Muntenia se fac puricei traditionali cu branza dar si cu jumari.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Bunatati de la Bunica este o marca apreciata si cunoscuta, care aduce produse de calitate exceptionala si garantia gustului bun de la bunica.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
Vel Pitar se gaseste in top 10 a celor mai valoroase portofolii de branduri romanesti.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
In registrul national al produselor montane fac parte produsele din carne; Pastrama de oaie afumata “Cosco-Vele”; si Carnati de casa afumati “Cosco- Vele”, realizate in Rucar, Judetul Arges.
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
Carmangeria Rox-Ana are atestate traditional urmatoarele produse din carne: Babic de Buzau; Ghiudem si Carnati Trandafir.
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Tuica Taria lui Catalin este un produs atestat traditional 100% fabricat din prune.
Producatorul specialitatitor ''din gradina Cucoanei'' este Lucia Lupea, inginer horticol si doctor in stiinte cu specializari multiple in domeniul ingineriei genetice.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev