Lichiorul Ratafia Ciociara
Ratafia Ciociara, IGP, este un lichior tradițional din cireșe amare (vișine) și vin roșu, originar din Ciociaria, regiunea Lazio, Italia.
Ratafia Ciociara, IGP, este un lichior tradițional din cireșe amare (vișine) și vin roșu, originar din Ciociaria, regiunea Lazio, Italia.
Cele mai frumoase peisaje rurale din Toscana includ Val d'Orcia, Valea Chianti și peisajul rural din jurul Siennei.
Denumirea de Origine Protejata “Norrlandsströmming”, Suedia, se referă la heringul salbatic (Clupea harengus), capturat in Marea Baltica.
Ultimul mare eveniment gastronomic al anului va fi târgul ANUGA 2025, care va avea loc în perioada 4–8 octombrie 2025, în Köln, Germania.
Târgul de toamnă Piața Țărănească și Meșter(Ești) din Piața Unirii, Cluj-Napoca vă așteaptă în perioada 17-26 octombrie 2025 cu delicii tradiționale și produse artizanale.
Masticul crește în mod natural doar pe Peninsula Çeşme și pe insula greceasca Chios, iar Turcia a depus eforturi pentru a proteja acest produs.
Maphrao Namhom Ratchaburi, IGP, Thailanda, este un tip specific de nucă de cocos, renumită pentru apa sa dulce și parfumată.
Gatački kajmak din mešina (un preparat tradițional din estul Herțegovinei) a primit oficial protecția unei denumiri de origine.
Satul cultural Rupea este o asezare care pun în valoare patrimoniul istoric și cultural, in special prin cetatea sa medievală fortificată.
În perioada 16-17 septembrie, Comisia Europeană și Biroul de Sprijin al Pactului Rural organizează Conferința Pactului Rural „De la viziune la acțiune: Împuternicirea zonelor rurale pentru viitor” la Pecq, lângă Kortrijk (Belgia).
Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii octombrie. In 2025, este tinuta pe 5 octombrie.
„Queso de Burgos”IGP, Spania, este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Savoarea toamnei intr-o reteta traditionala de ghiveci de legume cu piept de pui.
Printre preparatele tradiționale bulgărești se numără salata Shopska, taratorul, banitsa, kavarma, sau musaca.
Consiliul Județean Cluj, prin Asociația Produs de Cluj, organizează, în perioada 3 – 12 octombrie 2025, în Piața Unirii, evenimentul „Zestrea – Taine din palmă de ardelean”.
O ferma din comuna Roșiile, Județul Vâlcea, cultiva si proceseaza catină albă ecologică.
Carne Salada del Trentino IGP, Italia, este un preparat tradițional din sudul regiunii Trentino, în special din zona Lacului Garda.
Există o fermă ecologică de păsări în judetul Botosani, respectiv Ferma7Dubina din Ungureni, care produce ouă ecologice.
În orașele europene aglomerate, printre zgârie-nori și trafic neîncetat, ar putea apărea o nouă tendință: cea a acoperișurilor verzi.
În Europa, numărul și varietatea speciilor de animale de pe terenurile agricole (biodiversitatea pe terenurile agricole) se află într-un declin pronunțat.
Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in OCTOMBRIE 2025.
În august se pot semăna diverse legume de toamnă, potrivite pentru sezonul rece.
În permacultură, apa de ploaie este o resursă prețioasă, colectata si utilizata pentru a reduce consumul de apa si a sustine un sistem sustenabil.
Cuchaule DOP (Denumire de Origine Protejată) este o pâine dulce, rotundă, specifică cantonului Fribourg, Elveția.
"Awa Odori" se referă în primul rând la puiul «Awaodori», o specialitate locală din Prefectura Tokushima, Japonia, a cărui carne are o textură fermă și un gust bogat în umami.
Raymond Blanc, renumitul bucătar și proprietar al restaurantului Le Manoir aux Quat'Saisons, susține ideea că cele mai gustoase legume sunt cele cultivate special pentru aromă.
Există o varietate de destinații balneare renumite la nivel mondial, deși termenul "sate turistice balneare" se refera la facilitati de wellnes, ape termale sau izvoare minerale.
Proiectul rural pentru judetul Cluj: “Comunitati rurale puternice, prospere, conectate, reziliente”.
Satele viticole sunt localități unde viticultura și producția de vin sunt activități economice principale, cunoscute pentru vinurile și peisajele lor.
În insula Ta'ū din Samoa Americană, întreaga populație își asigură 100% din energia electrică din panouri solare.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev