Ziua Națională a Sangriei

Ziua Națională a Sangriei, marcată anual pe 20 decembrie, este dedicată celebrării unui cocktail spaniol popular, preparat din vin, fructe proaspete și brandy.

Ziua Națională a Sangriei, marcată anual pe 20 decembrie, este dedicată celebrării unui cocktail spaniol popular, preparat din vin, fructe proaspete și brandy.

21 sortimente atestate traditional de toba de casa si de porc din intreaga tara:

În Cipru, Crăciunul este acea perioadă a anului când aroma dulce a prăjiturilor Kourabiedes umple bucătăriile.

Boxemännchen sunt brioșe sub formă de omuleți, un simbol dulce al Sfântului Nicolae, consumate în special în perioada sarbatorilor în Luxemburg.

Casa Danilovici se mândrește cu rețete vechi, de preparate de porc, afumate cu lemn de fag, folosind ingrediente naturale și respectând meșteșugul tradițional.

48 de sortimente de carnati atestati traditionale din Romania:

În Irlanda, oamenii sărbătoresc Crăciunul în același mod ca și cei din Marea Britanie, dar au și multe tradiții și obiceiuri de Crăciun proprii.

Capuns este un fel de mâncare tradiționala elvetiana, constând în rulouri de aluat umplute cu carne uscată și învelite în frunze de mangold.

17 decembrie, Ziua Națională a Siropului de Arțar a fost creată pentru a celebra substanța chihlimbară pe care oamenii au ajuns să o cunoască și să o iubească.

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti vă dă întâlnire, între 29 noiembrie și 1 decembrie 2025, la Târgul de Sfântul Andrei.

Nici o masa tradițional de Crăciun, din Islanda, nu este completa fără piesa centrală, hangikjöt.

Legenda spune că fasolea cu ciolan își are originile încă de la Marea Unire din 1918, când delegații veniți la Alba Iulia au fost găzduiți și hrăniți de localnici.

Pentru Crăciun si Revelion, la un Punct Gastronomic Local (PGL) te poți aștepta la un meniu autentic, cu preparate tradiționale, gătite în casă.

Ziua Sfântului Andrei, sărbătorită în fiecare an pe 30 noiembrie, este una dintre cele mai importante sărbători naționale ale Scoției.

Pe 14 decembrie, in Franta se sarbatoreste “Ziua Națională a Bouillabaisse-ului”, o tocană de pește aromată, perfectă în zilele reci de iarnă.

Țara Lăpușului este o zonă etnografică situată în sudul județului Maramureș, în nord-vestul României, cunoscută pentru patrimoniul său cultural bogat.

La Masa de Craciun din Portugalia, nu lipsesc specialitatile traditionale locale Bacalhau, Caracatiță și Bolo Rei.

In zona Apusenilor, un prilej de a se face auzite cantecele si jocurile motesti au fost torcariile si clacile traditionale.

Obiceiurile de Crăciun se respectă cu sfintenie în satele din Muntenia și Oltenia.

„Adana Şalgamı”IGP, Turcia, este o băutură fermentată din morcovi negri si napi.

Vedeta incontestabila a sarbatorilor de Craciun este vinul rosu. Acesta poate fi servit alaturi de majoritatea preparatelor traditionale.

În 2016, a fost inaugurată cea mai mare ferma acvaponica urbana din Europa.

„Sapin de Noël du Morvan” IGP Franța, este un pom ornamental utilizat în mod tradițional pentru decorarea locuințelor consumatorilor în perioada Crăciunului.

Împodobirea casei de Crăciun este parte din tradiția oricărei familii care dorește să sărbătorească această perioadă a anului într-un decor de basm.

Decorarea casei de Crăciun implică alegerea unei teme, asezarea verdeaței, adăugarea de textile confortabile, punerea de lumini și decorarea scenelor cu piese unice, pentru o atmosferă magică, caldă și primitoare.

O noua inițiativa locala din Judetul Salaj, care contribuie la promovarea traditiilor culinare, o reprezinta Hanul lu’ Ancuta, noul Punct Gastronomic Local din localitatea Popeni, comuna Mirșid.

Un cozonac atestat tradițional în România este un produs care a primit o certificare oficială de la Ministerul Agriculturii (MADR), confirmând că respectă rețeta și metoda de producție specifica.

Festivalul ZAVAIDOC 2025 este un regal al muzicii vechi lăutărești ce are loc sâmbătă, 22 noiembrie, și duminică, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești.

Colindatul de ceată bărbătească, produs al culturii orale tradiţionale, este un ritual calendaristic hibernal străvechi.

„Bayerischer Bärwurz” este o băutură spirtoasă produsă în Bavaria, mai ales în Pădurea Bavareză, într-un mod tradițional, din rădăcina plantei Meum athamanticum (Jacq.) sau a plantei Ligusticum mutellina (L.) Crantz, denumita „Branca-ursului”
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev