„Meso istarskog goveda – boškarina/Meso istrskega goveda – boškarina”, DOP, Croatia si Slovenia, este o carne proaspătă de vita supusă unei maturări controlate timp de cel puțin 15 zile.

Read More

Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.

Read More

Potica slovena STG, este o prajitura pregatita in forme rotunde, avand cinci variante de umplutura. 

Read More

Istarski prsut”/„Istrski prsut” este un produs cu Denumire de origine Protejata din carne uscata conservată, obtinut din pulpa de porc, fara sorici si grasime sarata cu sare de mare, uscata la aer fara afumare.

Read More

Piranska sol” este sare de mare, inregistrata DOP, recoltata, exclusiv, in zonele saraturate Secovlje si Strunjan, Sloveni, de pe o suprafata naturala formata din alge si minerale cunoscuta sub denumirea de „petola”.

Read More

Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.

Read More

"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.

Read More

Mierea Slovenski med produsa in Republica Slovenia este protejata IGP.

Read More

Sunca "Kraski prsut", Slovenia, a fost inregistrat de catre UE, cu indicatie geografica protejata. 

Read More

Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia,  este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm. 

Read More

Mierea „KOČEVSKI GOZDNI MED” (DOP), Slovenia are mai multe tipuri:

Read More

Carnea preparata „Prleška tünka”  IGP, Slovenia,  are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).

Read More

Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".

Read More