Mollete de Antequera” IGP, este un tip de paine originar din aria geografica Antequera, Spania.

Read More

Vinurile Chozas Carrascal, DOP, Spania sunt vinuri minerale cu aroma de pamant

Read More

Pan gallego” DOP, Spania, este o paine cu coaja crocanta, cu miezul moale si cu alveole numeroase si neregulate.

Read More

Majoritatea oamenilor merg la miezul noptii la „Misa Del Gallo” (Masa cocosului).

Read More

In 9 octombrie se comemoreaza intrarea in orasul Valencia a regelui Jaime I in 1238, pentru recucerirea crestina a partii din Spania, care apartinea arabilor.

Read More

Branzeturile fabricate in consiliile Ponga si Amieva din sud-vestul Asturiei, poarta numele defileului muntos Los Beyos.

Read More

In Pirineii Catalani, Spania, se obtine o foarte buna carne de vitel din rasele rustice Bruna de los Pirineos, Aubrac sau Gasconne.

Read More

Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.

Read More

Indicatia geografica protejata „Capón de Vilalba”, Spania, se refera la carnea obtinuta de la masculii din specia Gallus domesticus care au fost castrati chirurgical inainte de atingerea maturitatii sexuale.

Read More

„Salchichon de Vic” este un carnat traditional din Catalonia obtinut din carne de porc macra, grasime, zahar, sare si piper, acestea fiind singurele condimente. Carnea este tocata, macerata, invelita in membrana si apoi maturata.

Read More

„CEREZAS DE LA MONTANA DE ALICANTE”, din Spania sunt soiuri de cirese protejate prin indicatia geografica protejata.

Read More

Septelul de bovine care furniza carnea de Salamanca, cu indicatie geografica protejata este obtinut de la femelele reproducatoare din rasa Morucha.

Read More

2.01.2018. Festivalul din Tenerife (Spania) incepe in data de 12 ianuarie 2018.

Read More

Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.

Read More

15.11.2017.  „Salchichón de Vic” (Llonganissa de Vic) este un carnat traditional din Catalonia, Spania.

Read More

Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.

Read More

Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.

Read More

Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.

Read More

Carnea de vita Vacuno del Pais Vasco (Euskal Okela), Spania, este apreciata pentru aroma, finetea, si suculenta ei, deoarece, vitele sunt crescute in trashumanta, pe pasune, in aer liber, tot timpul anului.

Read More

Vinul de Rioja este unul ferm si un pic auster ce benificiaza de o profunzime spectaculoasa, cu arome de pruna, lemn dulce, tutun si minerale.

Read More

Miel de Liébana”, DOP, Spania, este un produs alimentar, fabricat de albinele melifere din nectarul florilor sau din secretiile provenite din partile vii ale plantelor care cresc in ecosistemele din Liébana.

Read More

Oli de L’Empordà este un ulei de masline extravirgin, din Spania, protejat DOP din luna martie 2015.

Read More

Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.

Read More

In Spania, in localitatea Jerez de langa Cadiz, se produc struguri albi, sarutati de soare, care dau unul dintre cele mai tari vinuri ale lumii: Xeres sau Sherry (cu peste 50% mai mult alcool decat celelalte vinuri).

Read More

Indicatia geografica protejata „Plátano de Canarias” se refera la bananele din varietatea Cavendish, soiul Musa acuminata Colla (AAA), cultivate in Insulele Canare pentru a fi consumate în stare proaspata, dupa conditionare si ambalare.

Read More

Stafidele „PASAS DE MALAGA” sunt produse traditionale cu Denumire de Origine Protejata (DOP), obtinute in provincia Malaga (Andaluzia, Spania), care indeplinesc cerintele stabilite de consiliul de reglementare.

Read More

DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva. 

Read More

Exista o zi in care puteti sa aruncati cu rosii in oricine doriti si sa nu se supere nimeni, doar daca participitati la festivalul „La Tomatina".

Read More

 „Pera de Lleida”, DOP, Spania, protejeaza fructele din specia Pyrus communis L., din soiurile „limonera”, „blanquilla” si „conference”, care apartin categoriilor de calitate extra si intai si sunt destinate consumului in stare proaspata.

Read More

Estepa” (DOP), este un ulei de masline extravirgin, obtinut in Spania, din fructe de maslin (Olea Europea, L.).

Read More