Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.

Read More

Mancare traditionala din nordul Frantei si Belgia.

Read More

Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.

Read More

Reteta din Franta, de rosii si dovlecei gratinati.

Read More

Berthoud este o reteta traditionala creata la inceputul secolului al XX-lea. La inceput, acesta era un nume de familie raspandit in Chablais.

Read More

Supa de ceapa cu vin si branza rasa (reteta Franta).

Read More

Reteta frantuzeasca de sunca cu ou si smantana.

Read More

Brousse du Rove” DOP, Franta, este o branza de capra prezentata sub forma de cornet.

Read More

Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.

Read More

Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.

Read More

''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.

Read More

Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.

Read More

Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata in cea mai importanta regiune de crestere a caprelor din Franta.

Read More

Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.

Read More

Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.

Read More

Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.

Read More

Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.

Read More

Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.

Read More

"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.

Read More

Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.

Read More

OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.

Read More

Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.

Read More

Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.

Read More

Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.

Read More

Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.

Read More

Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, din Franta, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.

Read More

Cidre Cotentin”/„Cotentin” este un cidru efervescent, nepasteurizat, necarbonatat, obtinut din suc de mere pentru cidru apartinand unor soiuri traditionale specifice.

Read More

Cultivarea lintei în zona Velay, Franta, este practicata incepand din secolul al XI-lea.

Read More

Produsul „Brioche vendéenne” este o briosa impletita si rumenita deasupra, cu forma regulata, rotunda, ovala sau de baton.

Read More

Targul international de agricultura din Franta (SIA) isi asteapta vizitatorii cu noutati, in fiecare an la Porte de Versailles.

Read More