Tequila -bautura traditionala mexicana
Bautura traditionala mexicana, Tequila, se regaseste in clasamentul celor mai importante marci de bautura din lume.
Bautura traditionala mexicana, Tequila, se regaseste in clasamentul celor mai importante marci de bautura din lume.
Sunca "Kraski prsut", Slovenia, a fost inregistrat de catre UE, cu indicatie geografica protejata.
Gyoza sunt galuste din aluat umplute cu carne si legume specifice bucatariei chinezesti si japoneze si de obicei insotite cu sos din soia.
Produsul Ovos Moles de Aveiro, IGP, Portugalia, este rezultatul amestecului galbenusurilor crude cu un sirop de zahar. Ele pot fi prezentate ca atare, invelite intr-o vafa, sau ambalate in recipiente de lemn sau portelan.
Maniocul (Manihot esculenta) este o planta tropicala din ale carei radacini, sub forma de tuberculi, se obtine o substanta alimentara fainoasa, cunoscuta sub numele de tapioca.
Fructe proaspete din regiunea Chelčicko-Lhenicko prezintă eticheta „Chelčicko-Lhenické ovoce”.
Switchel este o bautura veche Amish folosita pentru a potoli setea si a restabili elctrolitii din corp dupa intense activitati fizice, precum sunt lucrarile agricole manuale.
Armagh Bramley Apple, din Irlanda de Nord, este un mar verde folosit in multe retete culinare pentru gatit in stare proaspata.
Ciocolata calda mexicana este o bautura de ciocolata picanta facuta din ciocolata, vanilie, scortisoara, ardei iute, anason, si alte mirodenii
Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.
Produsul IGP “Carn d’Andorra” provine de la rasa rustica Bruna d’Andorra sau din incrucisarea vacilor din această rasa cu tauri din rasele Charolaise, Gasconne si Limousine.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
Sosul Peking este dulce-picant, obtinut din boabe de soia si condimente alese, atent selectate.
Mierea „KOČEVSKI GOZDNI MED” (DOP), Slovenia are mai multe tipuri:
„Pastel de Tentúgal”- IGP, Portugalia este un produs de patiserie dulce, realizat initial in manastiri, cu aluat subtire (0,06-0,15 mm), dintr-o combinatie de apa si faina, cu o umplutura cremoasa dintr-o combinatie de galbenusuri de ou si sirop de zahar.
Consumul de paine in tarile din Europa (sursa AIBI) in kg/cap de locuitor/an este diferit de la o tara la alta.
Pastrat ca un secret printre triburile boliviene de mii de ani, quinoa sau "cereala zeilor" a devenit recent un aliment foarte cautat in Occident.
"Oravský korbáčik” IGP (Slovacia), este un sortiment de branza obtinuta prin etuvare, afumata sau neafumata, impletita in forma unui bici mic.
Exista un magazin online dedicat comercializarii uleiului de masline, ce vine in sprjinul celor care vor sa cumpere produse de calitate superioara la preturi competitive.
Vafele sunt produse de patiserie traditionale din Cehia si reprezinta o gustare delicioasa, indiferent daca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau la cina.
Eichsfelder Feldgieker” (IGP) este un carnat crud, ferm la taiere, cu gust tipic, usor acidulat, produs in Eichsfeld, o regiune din Germania Centrala.
Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”.
Mancarica este una din bucatele delicioase de prin partile Chiscarenilor, din Sangerei, tinutul Balti. Componentele nutritive, folositoare si dietetice ale mancaricai au facut ca acesta sa fie foarte solicitata si in bucataria de zi cu zi ale locuitorilor din Rezina.
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
STORNOWAY BLACK PUDDINGS este o delicatesa de renume mondial, care a fost considerata prin cele mai bune mezeluri din Marea Britanie si cel mai bun sangerete din lume.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
Balabustele cu usturoi sunt un preparat de panificatie, ce se intalneste pe tot teritoriul Republicii Moldova, avand denumiri diferite. In zona de nord li se spun balabuste cu usturoi iar in centru li se spune pampuste, desi se prepara la fel.
Berea ceha cu denumirea „Českobudějovické pivo” este recunoscuta la nivel european, fiind inregistrata cu Indicatie Geografica Protejata.
Porumbul era numit “mahis” care insemna “izvorul vietii” de catre localnicii care l-au descoperit cu mai bine de 4000 de ani in urma (intr-o regiune din San Salvador)
Caracterul de specificitate al carnatului polonez „kiełbasa myśliwska”, STG, reiese din denumirea acestuia.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev