PTUJSKI LÜK
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
„Chleb prądnicki” IGP, Polonia, este o paine neagra fabricata cu maia de secara.
Mierea „KOČEVSKI GOZDNI MED” (DOP), Slovenia are mai multe tipuri:
„Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil.
Consumul de paine in tarile din Europa (sursa AIBI) in kg/cap de locuitor/an este diferit de la o tara la alta.
Salate Von Der Insel Reichenau (IGP), Germania, sunt salate cultivata pe aceasta insula din lacul Constance.
"Oravský korbáčik” IGP (Slovacia), este un sortiment de branza obtinuta prin etuvare, afumata sau neafumata, impletita in forma unui bici mic.
Prajitură cilindrica stratificata „Salzwedeler Baumkuchen” (IGP), Germania, este alcatuita din straturi individuale inegale, dantelata neregulat.
Vafele sunt produse de patiserie traditionale din Cehia si reprezinta o gustare delicioasa, indiferent daca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau la cina.
Icrele „KALIX LÖJROM” (DOP), din Suedia au urmatoarele caracteristici principale:
Preparatul „Göttinger Stracke” (IGP), Germania, este un carnat proaspat uscat in aer din carne de porc, avand consistenta si culoarea corespunzatoare produsului denumit „Mettwurst”.
Branza de oaie traditionala sub forma de paine, din Slovacia (ovčí hrudkový SYR - salašnícky) este inclusa in randul UE ca "specialitati traditionale garantate" (STG), potrivit unei decizii luate de catre Comisia Europeana.
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
„Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika”, IGP, Ungaria, se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat cultivat în zona Seghedinului.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
Fava Santorinis DOP, Grecia, reprezinta cotiledoanele plantei Lathyrus clymenum, uscate, decorticate si concasate, de culoare galben deschis, in forma de disc plat cu un diametru de aproximativ 2 mm si un continut de apa de maximum 13 %.
Berea ceha cu denumirea „Českobudějovické pivo” este recunoscuta la nivel european, fiind inregistrata cu Indicatie Geografica Protejata.
Produsul „Alföldi kamillavirágzat” DOP, Ungaria, este musetelul salbatic (Matricaria chamomilla L.) cules manual din zonele de campie.
Caracterul de specificitate al carnatului polonez „kiełbasa myśliwska”, STG, reiese din denumirea acestuia.
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
Caisele Gönc (IGP) reprezinta un produs tipic al celor mai nordice regiuni de cultivare a fructelor din Ungaria.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Produsul „Mostviertler Birnmost”, (IGP), Austria, este fabricat prin fermentarea in butoi a mustului din pere obtinut prin presare.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
Siropul gros „Rheinisches Apfelkraut”, DOP, Germania, este fabricat din mere si pere proaspat culese si fierte la foc mic.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
„Longjing cha” este un ceai verde, produs in tara terta CHINA si are protectie DOP.
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
„Traditional Cumberland Sausage” (IGP) este un carnat condimentat de porc, rulat in spirala.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev