In data de 3 februarie 2020, descoperiti la Cluj-Napoca, deliciile insulei Madeira, .
„Pao de Lo de Ovar” este un produs de panificatie obtinut din oua, zahar si faina.
Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.
Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.
Alheira de Mirandela IGP, Portugalia, este un carnat traditional afumat cilindric, in forma de potcoava.
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
Chourica de Carne de Melgaco (IGP) Portugalia, este un carnat afumat, maturat la rece, in forma de potcoava, obtinut din carne de porc provenita din spata, fleica, resturi de fasonare si grasime de porc.
"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat in 2014 ca produs protejat DOP.
Produsul Ovos Moles de Aveiro, IGP, Portugalia, este rezultatul amestecului galbenusurilor crude cu un sirop de zahar. Ele pot fi prezentate ca atare, invelite intr-o vafa, sau ambalate in recipiente de lemn sau portelan.
Carnatul afumat Alheira de Vinhais este un produs IGP din Portugalia.
Orezul „Lezirias Ribatejanas” IGP, Portugalia, este un orez cremos cu o aroma catifelata.
Sunca (Presuntos sau paletas), IGP, Portugalia este obtinuta, din pulpe si spete de porcine din rasa alentejana.
Termenul de „Maca da Beira Alta” se refera la soiurile de mar Malus domestica Bokh, cultivate traditional in aceasta zona, cu pulpa foarte consistenta si care se conserva foarte bine.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev