Pălinca "Trămuța"
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Apa plata Izvorul Minunilor este extrasa din izvorul de apa minerala din statiunea Stana de Vale, judetul Bihor.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
Corina si Tudor Rusu, mama si fiu, sunt din Turda si se ocupa de ani buni cu afacerea lasata mostenire de tatal doamnei, respectiv cresterea oilor.
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Cozonac Kulcsos (cu cheita) din Olari (Varsandu Vechi), judetul Arad.
Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
Salamul traditional de la Salas, este un produs traditional din Nadlac, judetul Arad.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
„Pita Cetatii”, o paine traditionala in forma unei stele, este noul produs de promovare turistica lansat la sarbatorile Alba Fest.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Gina Discalicau din Baia Mare a participat, in perioada 6-11 martie 2018, la targul traditional din piata Avram Iancu, Cluj Napoca, cu prajituri de casa, cornulete si alte bunatati!
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Carnatii de Mangalita sunt un produs traditional specific regiunii Maramures datand de peste 150 de ani, obtinuti prin sacrificarea porcului de Craciun.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
A fost atestat in registrul national al retetelor consacrate (RNRC), conform Ordinului nr. 394/2014, cu numarul 129/16.08.2017, produsul din carne ''cabanos''.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
BIJAN NICOLAE din comuna Cornereva, sat Pogara de Sus, nr. 409, judetul Caraş-Severin, produce suc natural de fructe 100%.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
5.06.2017. Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.
Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.
28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.
© Copyright 2022 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev