Spaghete cu legume se servesc in zilele de post in care avem dezlegare la ulei.

Read More

Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.

Read More

Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.

Read More

Brânza cu IGP „Caciottone di Norcia”, Italia, este ultimul produs inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Read More

Recoltarea perelor Williams din Mantua a început cu aproximativ zece zile mai devreme decât de obicei, și va fi comercializată de La Grande Bellezza Italiana la sfârșitul lunii august sub marca „Pera di Mantova IGP”.

Read More

Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.

Read More

Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.

Read More

Bussolengo, un orasel din nordul Italiei, s-a pregati special pentru Târgul de Ziua Îndrăgostiților, care sărbătorește cea de-a 313-a ediție.

Read More

Consorțiul Melinda produce peste 400.000 de tone de mere în Văile Non și Sole din nordul Italiei.

Read More

Roșiile la cuptor sunt un preparat simplu, dar cu adevărat gustos, ideal pentru a îmbogăți diverse preparate.

Read More

Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine,  in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.

Read More

Aperitiv de sarbatori cu parmezan, smantana si icre de somon.

Read More

Stelute aperitiv pentru sarbatorile de iarna

Read More

Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.

Read More

O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.

Read More

Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.

Read More

Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.

Read More

Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.

Read More

Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.

Read More

Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.

Read More

Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.

Read More

Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.

Read More

Noiembrie în Bassa Parmense înseamnă November Porc, un eveniment itinerant care se desfășoară pe parcursul a 4 weekend-uri în municipiile Sissa, Polesine, Zibello și Roccabianca.

Read More

Festivalul Național al Castanului, ajuns la a 23-a ediție anul acesta, va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2022 la Cueno, Italia.

Read More

Terra Madre Salone del Gusto 2022 va avea loc în perioada 22-26 septembrie la Torino, Italia.

Read More

Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.

Read More

Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.

Read More

Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.

Read More

Crăciunul în Italia difere foarte mult de la o zonă la alta.

Read More

Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.

Read More