Spaghete cu legume se servesc in zilele de post in care avem dezlegare la ulei.
Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Brânza cu IGP „Caciottone di Norcia”, Italia, este ultimul produs inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Recoltarea perelor Williams din Mantua a început cu aproximativ zece zile mai devreme decât de obicei, și va fi comercializată de La Grande Bellezza Italiana la sfârșitul lunii august sub marca „Pera di Mantova IGP”.
Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.
Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.
Bussolengo, un orasel din nordul Italiei, s-a pregati special pentru Târgul de Ziua Îndrăgostiților, care sărbătorește cea de-a 313-a ediție.
Consorțiul Melinda produce peste 400.000 de tone de mere în Văile Non și Sole din nordul Italiei.
Roșiile la cuptor sunt un preparat simplu, dar cu adevărat gustos, ideal pentru a îmbogăți diverse preparate.
Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine, in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.
Aperitiv de sarbatori cu parmezan, smantana si icre de somon.
Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.
O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.
Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.
Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.
Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.
Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.
Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
Noiembrie în Bassa Parmense înseamnă November Porc, un eveniment itinerant care se desfășoară pe parcursul a 4 weekend-uri în municipiile Sissa, Polesine, Zibello și Roccabianca.
Festivalul Național al Castanului, ajuns la a 23-a ediție anul acesta, va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2022 la Cueno, Italia.
Terra Madre Salone del Gusto 2022 va avea loc în perioada 22-26 septembrie la Torino, Italia.
„Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.
Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.
Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.
Crăciunul în Italia difere foarte mult de la o zonă la alta.
Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev