Komiški rogač
„Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.
„Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.
Localitatea Nagybanhegyes avand 1600 de locuitori situata in sudul judetului Bekes, Ungaria, traieste astazi din cultura de ardei.
„Sörmlands Ädel” este o brânză matură din Suedia, cu pastă moale cu mucegai, fabricată din lapte de vacă integral.
„Marmelada Branca de Odivelas” IGP, Portugalia, este un produs din fructe conservate obținut prin fierberea mezocarpului de gutuie numai cu zahăr alb, apă și zeamă de lămâie.
„Íslenskt lambakjöt” este denumirea dată cărnii DOP, provenite de la miei islandezi de rasă pură, născuți, crescuți și sacrificați în insula Islanda, Oceanul Atlantic de Nord.
„Meso istarskog goveda – boškarina/Meso istrskega goveda – boškarina”, DOP, Croatia si Slovenia, este o carne proaspătă de vita supusă unei maturări controlate timp de cel puțin 15 zile.
Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.
Specialitatea traditionala garantata „Rögös túró”, din Ungaria, diferă semnificativ de alte brânzeturi proaspete.
Reteta traditionala din Croatia de peste afumat cu fasole.
Makaronia tis Smilas, IGP, Cipru, sunt paste făinoase uscate obținute prin amestecarea făinii de grâu dur cu puțină sare și apă și/sau prin amestecarea unui alt tip de făină cu griș, sare și apă.
Moussaka este un fel de mâncare grecească delicioasă, care aduce în farfurie aromele și tradițiile mediteraneene.
IGP „Spreewälder Gurkensülze” este un produs tradițional din carne de porc din regiunea Spreewald, Germania.
Peștele la cuptor este o specialitate tradițională specifică satelor din lunca Prutului, Republica Moldova, iar localnicii păstrează rețeta de preparare și o transmit din generație în generație.
Sopa da Pedra de Almeirim” este o specialitate (STG) preparată din legume, în special fasole și cartofi, și din carne de porc (picioare, obraji, șuncă și cârnați).
Reţeta Gumbo de Louisiana este o reteta de mancare americana traditionala.
„Wrångebäcksost”, DOP Suedia, este denumirea unei brânze cu pasta semitare fabricată din lapte integral de vacă tratat termic ecologic.
Denumirea „Bratislavský rožok” este utilizată exclusiv pentru a desemna acest tip special de produs fin de panificație sau de patiserie.
Hrušovský lepník IGP, Slovacia, este o plăcintă rotundă sau pliată în jumătate, cu un diametru de 25-35 cm, făcută din faina de pâine si coapta în cuptor de piatră.
Denumirea „Hollandse maatjesharing”/„Hollandse Nieuwe”/„Holländischer Matjes” este o denumire comună care desemnează produsul tradițional olandez pescuit în perioada 1 mai-31 august.
„Zagorski štrukli”, IGP, Croatia, sunt produse de panificație preparate din făină de grâu fină, brânză proaspătă din lapte de vacă, smântână fermentată, ouă, ulei, apă și sare.
Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.
“Nijolės Šakočienės šakotis”, IGP, Lituania, este un produs de brutărie festiv de forma unui con înalt, gol în mijloc, trunchiat, cu „ramuri” ascuțite de diferite dimensiuni.
„Lumblija” IGP, Croatia este o pâine dulce, aromata, rotundă, produsă prin coacerea aluatului dospit.
„Maranho da Sertã” IGP, Portugalia, este un cârnat fabricat din stomac de capră sau de oaie (denumit „bandouga”) umplută cu un amestec de ingrediente.
„Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.
„Sopa da Pedra de Almeirim” este o specialitate preparată din legume, în special fasole și cartofi, și din carne de porc.
„Aito saunapalvikinkku”/„Äkta basturökt skinka” IGP, Finlanda, este un produs din carne obținut din jambon întreg sau din felii rotunde de jambon de la porci pentru îngrășat.
Carne proaspătă, refrigerată și congelată provenită de la bovine din rasa Ramo Grande, cu denumire deorigine protejata din arhipeleagul Azore (Portugalia).
„Watercress” (Nasturelul), STG, Marea Britanie, este cultivat în mod natural în apă curgătoare, după o metodă tradițională de producție comercială utilizată de peste 200 de ani.
Cooperativa Hawai'i 'Ulu investeşte în culturile indigene nutritive ca o modalitate de a aborda sistemul alimentar deteriorat al insulelor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev