În Kütahya Pazarlar, Turcia, se cultivă cireșele și vișinele, preferate de consumatori, datorită culorii roșii, strălucitoare, bobului mare și duratei lungi de păstrare.
Reteta braziliana de fasole cu sunca costite si carnati.
Denumirea „Tertziellouthkia” DOP, Cipru, desemnează un tip de paste făinoase obținute prin amestecul făinii de grâu dur cu apă.
Virșli Sbuciumelea au deja o continuitate de patru generații și au fost atestați ca produs tradițional.
Fermele si firmele ecologice din Andaluzia, Spania sunt prezente, la targurile internationale, cu o ofertă variată si bogata de produse bio.
Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.
Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.
Consorțiul Melinda produce peste 400.000 de tone de mere în Văile Non și Sole din nordul Italiei.
În perioada 19-28 ianuarie 2024, s-a desfășurat la Berlin, Germania, cea de-a 88-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2024” (Grüne Woche).
Friptura de Zalau este o reteta traditionala din judetul Salaj amintita in cartea lui Radu Anton Roman.
Rețete Consacrate Românesti atestate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rural.
„CABRITO DE EXTREMADURA”, IGP, reprezinta carnea obținută din carcase de iezi născuți și crescuți pe teritoriul Comunității Autonome Extremadura.
Roșiile la cuptor sunt un preparat simplu, dar cu adevărat gustos, ideal pentru a îmbogăți diverse preparate.
Festivalul Bruschetei de la Casaprota revine, in perioada 27-28 ianuarie 2024, sarbatorind 61 de ani de existenta.
In localitatea Lăschia din Maramureş, se află una dintre cele mai cunoscute plantaţii de aluni ecologici din zonă.
Batogul de sturion este un adevarat delciu culinar, realizat după o rețetă veche, transmisă din generație în generație.
Aperitiv de sarbatori cu parmezan, smantana si icre de somon.
Iarna asta, descoperă bucuria copilăriei și vizitează unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!
În mod tradițional, vânzătorii ambulanți maltezi își câștigau existența călătorind dintr-un sat în altul, unde gospodinele așteptau cu răbdare să cumpere sau să comande orice aveau nevoie.
„Salinate de Turda” IGP, Romania, reprezintă un produs afumat și uscat, obținut prin procesul de sărare umedă cu saramura naturală numită popular „murătoare”.
„Meso turopoljske svinje” DOP, Croatia, reprezintă carnea proaspătă obținute din rasa de porci Turopolje.
Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.
O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.
Cooperativa Păstrăvul din Țara Ta a lansat prima fermă piscicolă pe lacul Oașa.
Denumirea de origine protejată „Milas Yağlı Zeytini” cuprinde măslinele de masă din soiul Memecik, cultivate în districtul Milas.
Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev