Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.

Read More

Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.

Read More

Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.

Read More

Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.

Read More

Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.

Read More

Sörmlands Ädel” este o brânză matură din Suedia, cu pastă moale cu mucegai, fabricată din lapte de vacă integral.

Read More

Íslenskt lambakjöt” este denumirea dată cărnii DOP, provenite de la miei islandezi de rasă pură, născuți, crescuți și sacrificați în insula Islanda, Oceanul Atlantic de Nord.

Read More

Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.

Read More

Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.

Read More

Reteta traditionala din Croatia de peste afumat cu fasole.

Read More

Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.

Read More

Moussaka este un fel de mâncare grecească delicioasă, care aduce în farfurie aromele și tradițiile mediteraneene.

Read More

Peștele la cuptor este o specialitate tradițională specifică satelor din lunca Prutului, Republica Moldova, iar localnicii păstrează rețeta de preparare și o transmit din generație în generație.

Read More

Mancare traditionala din Crisana si judetul Bekes (Ungaria)

Read More

Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.

Read More

Reţeta Gumbo de Louisiana este o reteta de mancare americana traditionala.

Read More

Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.

Read More

Denumirea „Bratislavský rožok” este utilizată exclusiv pentru a desemna acest tip special de produs fin de panificație sau de patiserie.

Read More

Denumirea „Hollandse maatjesharing”/„Hollandse Nieuwe”/„Holländischer Matjes” este o denumire comună care desemnează produsul tradițional olandez pescuit în perioada 1 mai-31 august.

Read More

Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.

Read More

Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.

Read More

Pentru a 5-a oară, Bio Verlag, unul dintre cei mai importanți lideri de opinie din sectorul ecologic din Germania a oferit premiile „Bestes Bio 2023” pentru produsele care le plac în mod deosebit consumatorilor.

Read More

Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.

Read More

În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.

Read More

Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.

Read More

Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.

Read More

Lumblija” IGP, Croatia este o pâine dulce, aromata, rotundă, produsă prin coacerea aluatului dospit.

Read More

Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.

Read More

Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.

Read More

Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.

Read More