Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.
„Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.
„Sörmlands Ädel” este o brânză matură din Suedia, cu pastă moale cu mucegai, fabricată din lapte de vacă integral.
„Íslenskt lambakjöt” este denumirea dată cărnii DOP, provenite de la miei islandezi de rasă pură, născuți, crescuți și sacrificați în insula Islanda, Oceanul Atlantic de Nord.
Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.
Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.
Reteta traditionala din Croatia de peste afumat cu fasole.
Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.
Peștele la cuptor este o specialitate tradițională specifică satelor din lunca Prutului, Republica Moldova, iar localnicii păstrează rețeta de preparare și o transmit din generație în generație.
Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.
Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.
Denumirea „Bratislavský rožok” este utilizată exclusiv pentru a desemna acest tip special de produs fin de panificație sau de patiserie.
Denumirea „Hollandse maatjesharing”/„Hollandse Nieuwe”/„Holländischer Matjes” este o denumire comună care desemnează produsul tradițional olandez pescuit în perioada 1 mai-31 august.
Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
Pentru a 5-a oară, Bio Verlag, unul dintre cei mai importanți lideri de opinie din sectorul ecologic din Germania a oferit premiile „Bestes Bio 2023” pentru produsele care le plac în mod deosebit consumatorilor.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.
Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
„Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev