Delicii la Targul de Craciun din Frankfurt

În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.

Piețele de Crăciun arătau destul de diferit față de cele de azi si constau doar din câțiva vânzători care veneau în oraș să-și vândă marfa. Curând, toată lumea s-a dus acolo să cumpere cadouri de Crăciun și să se distreze. Martin Luther a jucat un rol în a face piețele de Crăciun mai populare când a sugerat că copiii ar trebui să primească cadouri „de la copilul Hristos”.

In pietele de Craciun din Germania se gasesc multe delicii culinare. Dintre ele nu lipsec renumitii cârnații, pe care îi puteți cumpăra peste tot la piața de Crăciun din Frankfurt. Alegeți mai întâi un Bratwurst tradițional (cârnat prăjit), dar asigurați-vă că încercați și un Rindsbratwurst (cârnați deliciosi din carne) De asemenea, puteți găsi Currywurst, un fel de mâncare tipic german, care constă din cârnați feliați serviți fie cu sos de curry, fie cu cartofi prăjiți, fie cu o chiflă în lateral.

Unul dintre mâncărurile preferate de la Piața de Crăciun din Frankfurt este Flammlachs , somon la grătar pe o scândură de lemn lângă foc. Îl poți obține de la piața de Crăciun Roz. În timp, Flammlachs (originar din Finlanda), devine tot mai popular ina piețele de Crăciun din Germania, pentru că are un gust incredibil.

Nu poți vizita Piața de Crăciun din Frankfurt fără să bei cel puțin o ceașcă de vin fiert, sau Glühwein. În mod tradițional, această băutură se face cu vin roșu la care se adăugă diverse condimente precum scorțișoară, cuișoare și anason stelat. Puteți găsi și vin fiert din vin alb. Nu vrei să bei alcool alegi Kinderpunsch (suc ce înlocuiește vinul roșu) sau Apfelwein (vin de mere asemanator cu cidru), dar in versiune caldă și condimentată. Nu uitați să aduceți cana sau paharul înapoi după ce ați terminat băutura, deoarece veți primi niște bani.

În timp ce sunteți la piața de Crăciun, ar trebui să vă opriți la unul dintre tarabele care vând prăjituri tradiționale de Crăciun din Frankfurt. Aluatul pentru ambele fursecuri este același, deși există câteva variante, în special pentru Brenten. Bethmännchen este făcut din aluat de marțipan care constă din migdale măcinate, apă de trandafiri și zahăr pudră. Brenten sunt foarte asemănătoare cu Bethmännchen, cu excepția formei lor. În loc să le modeleze într-o minge, brutarii le vor presa în forme decorate cu multe motive locale legate de Crăciun. Ambele fursecuri sunt o specialitate locală pe care o puteți găsi doar în Frankfurt și în unele orașe din jur. Dar in piata gasim si alte preparate culinare precum: Schmalzbrot; Gebrannte Mandeln; Nierenspieß; Schokofrüchte; Schaumkuss; Pfannkuchen mit Speck und Zwiebeln; Kartoffelpuffer mit Knoblauchsauce; Maronen; Raclette; Flammkuchen; Plätzchen.