Producatorul Greenlife Romania din Floresti, Cluj, isi propune sa promoveze germeni si lastari ca superalimente ale viitorului.
Mozzarella di Gioia del Colle” DOP, Italia, este un tip de branza proaspata pe baza de pasta filata, produsa doar din lapte crud integral de vaca la care se adauga o cultura de zer fermentat.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura organizeaza, anual, un targ dedicat horticulturii in Campusul Agronomie – Herastrau.
Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc ”Carnati de Plescoi” in registrul produselor care beneficiază de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Datorita gustului sau unic, branza „Dziugas” a devenit unul dintre produsele alimentare simbolice ale Lituaniei.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Catina alba este fructul cel mai echilibrat de pe planeta si contine 190 de nutrienti bioactivi.
Pepenele de Medgyas este cunoscut in toata Ungaria dar si in multe tari din Europa.
In Tara Lapusului, din Maramures se afla una dintre cele mai frumoase si mai noi sere cu rosii ecologice, din Romania.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
Branzeturile fabricate in consiliile Ponga si Amieva din sud-vestul Asturiei, poarta numele defileului muntos Los Beyos.
In ajunul Sanzienelor, clujenii au putut lua pranzul la umbra, in natura, pe o ulita din Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Bio Culture este compania care in anul 2018 a obtinut certificare ecologica
Suceava va gazdui, timp de trei zile, Targul de Sanziene al mesterilor populari in perioada 22-24 iunie 2019.
In data de 15 iunie 2019, a fost organizat la Brasov un nou atelier de initiere in prepararea painii cu maia, condus de Ana Negru.
Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.
USAMV Cluj-Napoca participa la evenimentul inedit intitulat ”Strada Potaissa – Piata de flori altfel”, care va avea loc intre 14-16 iunie 2019.
„Grana Padano” DOP, Italia, este o branza tare, cu pasta fiarta si maturata lent.
Vinurile medicinale sunt forme medicamentoase mult folosite in trecut, dar si in prezent.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev