Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
Fructul „Suruç Narı” nu are o formă perfect rotundă, este compus din 4 părți principale, și anume boabe, coajă, membrană de rodie (mezocarp) și semințe de rodie. „Suruç Narı” este de culoare roșu-deschis, moale, cu o structură medie a învelișului subțire și elastică, constând din nuanțe de roz-roșu pe fond galben. Boabele sunt mari, ușor de măcinat si reprezintă aproximativ 60 % din fruct. Regiunea Şanlıurfa din Turcia, face parte dintr-un creuzet fertil cunoscut în mod tradițional sub denumirea de Mesopotamia, unde agricultura se practică pe scară largă. Se consideră că Suruç Narı fost adus în regiune din grădinile babiloniene. Regiunea este una dintre sursele genetice de rodii în Turcia si de secole, agricultorii au urmat un mod tradițional de cultivare a „Suruc Narı”.
Irigarea începe atunci când jumătate din copaci înfloresc. Recoltarea este o procedură delicată. Fructul este recoltat împreună cu ramura care îl leagă de copac. „Suruc Narı” poate fi depozitat la umbră, la temperatură ambiantă, timp de cel puțin două luni. „Suruç Narı” este un produs agricol care diferă de alți rodii cultivați în Turcia, având o coajă subțire și elastică, de culoare gălbuie, boabe ușor de separat, și un gust și o aromă dulce-acrișoară. În comparație cu alte soiuri, conținutul ridicat de suc, împreună cu compușii fenolici ridicați și substanța uscată hidrosolubilă conferă produsului „Suruç Narı” caracterul său unic. În special, conținutul ridicat de acid citric, de aproximativ 10 ori mai mare decât majoritatea soiurilor din Turcia, precum și aciditatea totală ridicată (%) contribuie la gustul său dulce-acrișor unic.