Fenicul cu parmezan

Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.

Ingrediente: 1 kg fenicul 1 kg; 100 g Parmigiano Reggiano; 40 g unt; o legatura frunze de fenicul; sare si piper dupa gust.

Mai întâi, curățați feniculul apoi tăiați-l în jumătate și împărțiți-le în 3-4 felii după dimensiune. Apoi puneți feniculul la fiert în apă clocotită cu sare timp de 10 minute. După acest timp, scurgeți-le și lăsați-le să se răcească. Se unge o tava rezistenta la cuptor si se aseaza feniculul putin suprapus unul pe altul, se adauga sare si piper, cateva bucatee mici de unt si se presara deasupra parmezan ras. Se pune in cuptor preîncălzit la 200 ° C timp de 20 de minute apoi completați cu 5 minute la 250 ° C. Scoateți tava din cuptor, lăsați-o să se răcească câteva clipe și adăugați niște fenicul tocat mărunt înainte de servire.