Adevărat balsam pentru stomac, zeama de varză va transforma această ciorbă ţărănească simplă într-una absolut delicioasă.
Paste cu microplante: sunt ușor de făcut și foarte gustoase. Datorită aportului nutritiv al microplantelor, o porție poate constitui o masă completă.
Indicația geografică „Szegedi tükörponty” se referă la peștii vii de crescătorie din specia de crap comun de Szeged recunoscută de stat, precum și la carnea curățată și filetată provenită de la acești crapi.
Descoperiți aromele de flori de câmp ale acestei brânze tradiționale de oaie, produsă în inima României.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Balatoni hal (peste de Balaton) este denumirea exclusiva pentru crapii si salaii care traiesc in lacul Balaton, Ungaria.
Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
Dalmatinska pecenica” IGP, Croatia, este un produs din carne uscata, cu termen indelungat de pastrare, fara os, obtinut din muschiul longissimus dorsi de porc.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
„Ennstaler Steirerkas”, DOP, Austria, este o branza din lapte acru obtinuta din lapte de vaca crud sau degresat si pasteurizat.
Siropurile din Polovragi, judetul Gorj, sunt obtinute din catina, muguri de brad, fragi, zmeura sau mure.
Haricot de Castelnaudary, IGP, Franta, este o fasole alba uscata din specia Phaseolus vulgaris.
Pe rafturile virtuale ale magazinului Livada cu Ceai puteti gasi infuzii de ceai si legume, care se mananca dupa infuzare si ne asigura aportul atat de necesar de substante benefice.
Pampepato di Terni, IGP, Italia, este un produs de panificatie obtinut prin prelucrarea fructelor uscate, a ciocolatei, a stafidelor, a fructelor confiate, a pudrei de cacao amaruie, a mierii, a cafelei, a condimentelor si a fainii.
Specialitate traditionala din sudul Frantei, asemanatoare cu pizza, garnisita cu ceapa, ansoa si masline negre.
Sucul de mere Merita Bio este un produs ecologic, extras in intregime din mere crescute in livada inregistrata in agricultura ecologica.
Tara Bascilor se lauda da cu o gastronomie variata si bogata avand o puternica influenta spaniola.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev