Lasa-te surprins de o nouă aventură de gusturi, arome si texturi unice si delicioase. De la prospetimea fructelor si legumelor ecologice pana la maiestria bucatelor traditionale, aici gasesti intodeauna ceva care iti va incanta simturile.

Wrångebäcksost”, DOP Suedia, este denumirea unei brânze cu pasta semitare fabricată din lapte integral de vacă tratat termic ecologic.

Read More

Amatriciana Tradizionale” STG, Italia, este un preparat alimentar obținut printr-o metodă de producție străveche din zona Amatrice și din ingrediente specifice (roșii, gușă de porc) care determină caracteristicile produsului.

Read More

Hrušovský lepník IGP, Slovacia, este o plăcintă rotundă sau pliată în jumătate, cu un diametru de 25-35 cm, făcută din faina de pâine si coapta în cuptor de piatră.

Read More

Zagorski štrukli”, IGP, Croatia, sunt produse de panificație preparate din făină de grâu fină, brânză proaspătă din lapte de vacă, smântână fermentată, ouă, ulei, apă și sare.

Read More

Plăcintă dobrogeană” IGP, este un produs de patiserie copt, precopt congelat sau crud congelat, făcut din foi de aluat umplute cu brânză sărată (telemea) amestecată cu caș și ouă.

Read More

Mici de casa atestați cu logo-ul national în România.

Read More

Pastisul este un aperitiv esential in Provence, ce apartine unei familii de lichioruri ce au la baza anasonul, printre care ouzo, arak, raki, sambuca si mastika.

Read More

Nijolės Šakočienės šakotis”, IGP, Lituania, este un produs de brutărie festiv de forma unui con înalt, gol în mijloc, trunchiat, cu „ramuri” ascuțite de diferite dimensiuni.

Read More

Maranho da Sertã” IGP, Portugalia, este un cârnat fabricat din stomac de capră sau de oaie (denumit „bandouga”) umplută cu un amestec de ingrediente.

Read More

Sopa da Pedra de Almeirim” este o specialitate preparată din legume, în special fasole și cartofi, și din carne de porc.

Read More

Atelierul de brânză NarCheese folosește doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural de fabricare al brânzei.

Read More

Valea Aosta, situată în nord-vestul Italiei și învecinată cu Franța și Elveția, nu este doar cea mai mică regiune, ci și cea mai mică regiune viticolă din Italia.

Read More

Carne proaspătă, refrigerată și congelată provenită de la bovine din rasa Ramo Grande, cu denumire deorigine protejata din arhipeleagul Azore (Portugalia).

Read More

Cooperativa Hawai'i 'Ulu investeşte în culturile indigene nutritive ca o modalitate de a aborda sistemul alimentar deteriorat al insulelor.

Read More

Seitanul un preparat popularizat in Occident de asiatici, se mai numeste carne vegetariana si se face din gluten de grau.

Read More

Când pandemia a lovit în martie 2020, închizând temporar piețele și restaurantele, multi fermieri știau că trebuie să schimbe rapid vitezele pentru a vinde ceea ce fermele lor cultivase deja.

Read More

Denumirea „Lovecký salám” sau „Lovecká saláma” este specifică, deoarece este cunoscută pe teritoriul Republicii Cehe și pe teritoriul Slovaciei și se bucură de o tradiție îndelungată.

Read More

Indicația geografică protejată „Jászsági nyári szarvasgomba” desemnează varianta proaspătă a soiului local de ciuperci subterane „trufe de vară” (Tuber aestivum Vittad.).

Read More

Bayerischer Blutwurz este un lichior produs în Bavaria, mai ales în regiunea Pădurii Bavareze, în mod tradițional din rădăcină de Potentilla erecta (sclipeti).

Read More

Specialitatea traditional garantata “Vincisgrassi alla maceratese”, Italia, este un preparat gratinat consumat la felul întâi și obținut din trei produse de bază.

Read More

O poveste captivantă are loc în prezent în biroul EcoFinia GmbH din Bochum, care se află în spatele mărcii vegane de ciocolată organică iChoc.

Read More

Brânza „Lički škripavac” a devenit a 32-a denumire de origine protejată croată în UE, ceea ce garantează achiziționarea unui produs autentic.

Read More

Usturoiul Alho da Graciosa IGP provine din insula Graciosa din Oceanul Atlantic de Nord, care face parte din arhipelagul Azore, una dintre regiunile autonome ale Portugaliei.

Read More

În anul 2020, vânzările de vin ecologic au făcut salturi mari in Franța.

Read More

Vänerlöjrom” DOP Suedia, este un produs natural, obținut doar din icre de păstrăv argintiu (Coregonus albula) și sare (NaCl).

Read More

Bulagna de l’Ile de Beauté, IGP, Franta, este un produs emblematic din Corsica, care rezultă dintr-o pricepere ce reflectă insula, cultura și obiceiurile acesteia.

Read More

Tarlati a fost una dintre cele mai importante familii conducatoare din Arezzo, Italia, in secolul al XIV-lea.

Read More

Fermele ecologice Silvania sunt o cooperativă agricolă din Nordul Transilvaniei care cultivă peste 2200 hectare de teren ecologic si produc hrană pentru cele peste 1200 de văcuțe de lapte.

Read More

Kalix Löjrom este unul dintre produsele suedeze cu statut DOP, una dintre indicațiile geografice din Europa care reflectă bogăția și diversitatea sectorului agricol.

Read More

Franța este o țară frumoasă și romantică unde puteti cauta si experimenta diferite tipuri de mancare ecologica.

Read More