Fabrica de Lapte Brașov a participat cu succes în competiția “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2024.
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
Primul târg din an Asociatia Mesterilor Populari Clujeni vestește primăvara și celebrează iubirea în ziua de Dragobete, renașterea în prima zi a lui Mărțișor și eternul feminin în cea de a opta zi a lunii martie!
„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.
Intre 6-9 februarie 2025, orele 08:00-22:00, are loc la Cluj-Napoca, Slană Fest, târgul micilor producători.
Salata Mechouia , sau „salata la grătar” este o mancare traditionala tunisiana.
Produsul „Aglonas maizes veistūklis” IGP, Letonia, este o pâine de secară care conține bucăți de grăsime de porc și de ceapă coapta în interior.
Firma Grill House & Shop Luca, din Pecica, judetul Arad, este un „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care produce plus-valoare atât pentru comunitate, cât şi pentru întreaga zonă.
“Pulpo Seco de Adra” este un produs obținut din caracatiță (Octopus vulgaris), care provine în mod tradițional din locul de pescuit Adra din Almería, în sud-estul Spaniei.
Chicha morada este o băutură originară din Peru si este consumată în prezent ca produs traditional.
Borşul moldovenesc care dă gust ciorbelor încă de la 1900, a ajuns pe lista preparatelor cu atestat tradiţional.
Petru Duca detine o ferma de pomi fructiferi tropicali în apropiere de Tully (Queensland), din nord-estul Australiei.
„Oli de Menorca / Aceite de Menorca” IGP Spania, este un ulei de măsline extravirgin ecologic, obținut doar prin procese mecanice din fructele măslinului (Olea europaea L.).
Oricine vrea să mănânce o carne buna va fi răsfățat la Săptămâna Verde Berlin.
„Silifke Yoğurdu” IGP, Turcia, este un produs lactat fermentat obținut prin utilizarea exclusivă a laptelui de capră.
Usturoiul negru, cunoscut sub denumirea de „Aurul negru de la Sf. Paul” este un usturoi care a fost maturat în mod natural printr-un proces de fermentație foarte complex care durează luni de zile.
Reteta de gyros clasic grecesc, invelit in lipie si servit cu cartofi prajiti.
La Targul de la Berlin este prezent sosul verde in preparate precum înghețată, gin și mancarea cu oua și cartofi de Paste.
„Pastel de feijão de Torres Vedras” IGP, Portugalia, este un mic produs de patiserie dulce, copt în cuptor.
Fructe si legume cultivate in sistem ecologic, inclusiv preparate din fructe si legume, dulceturi, sucuri din Com. Mănăstirea, Sat Sultana, Județul Călărași.
Un preparat de paste italiene foarte popular este făcut cu fructe de mare și un sos gros de rosii “arrabiata”.
Este o mâncare clasica germana cu bratwurst suculent, servit cu varză murată picanta și cartofi crocanți.
“La Mircea Măcelaru” este o afacere de familie bucureșteană care are o oferta speciala de produse cu atestat traditional.
Săptămâna Verde (Grüne Woche) va avea loc în perioada 17-26 ianuarie 2025 în holurile centrului expozițional din Berlin.
„Sardeluța marinată” STG, Romania, este obținută printr-un proces de marinare a materiei prime, șprot, obținându-se trei variante diferite prin dozarea în ambalaj a unor soluții de acoperire distincte.
Queso de Burgos, IGP Spania este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Produsul „TSALAFOUTI” DOP, Grecia, este o brânză albă tartinabilă, cu o textură moale și cremoasă.
Denumirea Gaziantep Menengiç Kahvesi DOP a fost înregistrată în Jurnalul Oficial European, în sectorul agroalimentar din Turcia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev