Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Salconserv Food, detinuta de oamenii de afaceri Raul Ciurtin si Eberhart Raducanu, lanseaza un nou produs: Tocata buna din plante Verdino.
„Mollete de Antequera” IGP, este un tip de paine originar din aria geografica Antequera, Spania.
Aria din care provine laptele si in care este produsa si maturata branza DOP „Casciotta d’Urbino” cuprinde intregul teritoriu al provinciei Pesaro e Urbino, din Italia.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
Hiromeri Pitsilias, IGP, este un produs maturat din carne uscata, in saramura, afumata si marinata in vin.
Vinurile Chozas Carrascal, DOP, Spania sunt vinuri minerale cu aroma de pamant
Salata greceasca sau salata horiatiki este o salata populara in bucataria greaca, facuta cu branza feta.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
„Brousse du Rove” DOP, Franta, este o branza de capra prezentata sub forma de cornet.
„Pan gallego” DOP, Spania, este o paine cu coaja crocanta, cu miezul moale si cu alveole numeroase si neregulate.
Sneem Black Pudding este un sangerete traditional, neambalat in forme si preparat in tavi la cuptor.
„Arseniko Naxou” DOP, este o branza de masa, tare, maturata, de fabricatie artizanala, din lapte de capra si de oaie nepasteurizat produs in insula Naxos din Grecia.
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
Poulet de Bresse este un renumit pui pentru carne, crescut in estul Frantei.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
In data de 3 februarie 2020, descoperiti la Cluj-Napoca, deliciile insulei Madeira, .
Ciorba de porc este o mancare tipic Slovaciei, de la pomana porcului.
In registrul national al retetelor consacrate sunt inregistrate preparate de carne produse de S.C. TCE AGROSUIND S.R.L, Neamt.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
„Paski sir” DOP, este o branza tare de oaie, produsa din lapte integral provenit de la rasa autohtona de oi de pe insula Pag, Croatia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev