O brânză maturată produsă la Gheorgheni şi un caş "terapeutic" din comuna Ghimeş-Făget, au primit medalia de aur, respectiv de bronz, la "World Cheese Awards 2024"
Spaghete cu legume se servesc in zilele de post in care avem dezlegare la ulei.
Baba Neagră” este o prajitura traditionala din Republica Moldova, care s-a transmis din generație în generație gospodinelor din nordul țării.
Sezonul sărbătorilor vine peste noi si este un moment pentru a sărbători cu un lichior de oua alaturi de familie si prietenii.
Chistorra de Navarra, IGP, Spania, este un cârnat asemănător cu chorizo, dar cu un diametru mai mic.
Produsele ,,Ca Altădată… bucate romanesti” sunt făcute cu pricepere, meșteșugite cu pasiune și aduse în prezent prin oameni profesioniști.
Frutta di Martorana este o emblemă a producției de patiserie siciliană, avand o istorie veche legata de cea a mănăstirii Martorana din Palermo.
Denumirea „Arroz de Sarrabulho à moda de Ponte de Lima” STG, Portugalia, se referă la o mancare gatita bazata pe un preparat de orez si un ansamblu de carnuri si carnati.
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți.
Ferma Bio Ilimbav este unul dintre cele mai bune exemple ale comuniunii sănătoase între bogățiile pe care natura le oferă și fiecare element al ei.
„Agros Rosewater” IGP, Cipru, este un distilat apos obținut prin distilarea în apă potabilă a florilor întregi de trandafir aromatic din specia Rosa damascena.
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
Orezul Karacadağ, cultivat in Turcia, la poalele muntelui Karacadağ, de 2025 de metri, este printre tipurile de orezul de cea mai bună calitate din lume.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Liptovské droby este un tip unic de cârnat cu umplutura de cartofi, jumări și condimente, introdusă în membrane din intestine naturale de porcine.
Pe Valea Buzăului, există o comoară culinară cunoscută sub numele de „ceapa roșie de Buzău”.
Festivalul Gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați.
În Sonora, Mexic, Divine Flavour, liderul producției ecologice din Mexic, are podgorii care vor continua sa livreze struguri ecologici pe tot parcursul anului.
Brânza cu IGP „Caciottone di Norcia”, Italia, este ultimul produs inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Recoltarea perelor Williams din Mantua a început cu aproximativ zece zile mai devreme decât de obicei, și va fi comercializată de La Grande Bellezza Italiana la sfârșitul lunii august sub marca „Pera di Mantova IGP”.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Balmoșul de Rachitele, comuna Margau, judetul Cluj, este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
Denumirea „Vindelnrökt skinka” IGP, Suedia, desemnează jambonul întreg provenit de la porc, afumat la cald, printr-o metodă tradițională, cu lemn de arin.
Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev