Cel mai bun produs ecologic 2023

Pentru a 5-a oară, Bio Verlag, unul dintre cei mai importanți lideri de opinie din sectorul ecologic din Germania a oferit premiile „Bestes Bio 2023” pentru produsele care le plac în mod deosebit consumatorilor.

1.360 de participanți au încercat noile produse și le-au evaluat în funcție de diferite criterii. Au fost premiate în total 52 de produse, de la iaurt și cremă de corp până la produse vegane și bule de săpun pentru copii. Participanții au evaluat un total de aproximativ 6.800 de mostre de produse în funcție de o serie de criterii, cum ar fi mirosul, designul ambalajului și textura. Cele 32 de categorii de produse au inclus produse de panificație, tartine, băuturi pe bază de plante, musli, îngrijire corporală, ciocolată, uleiuri, alimente răcite și alternative pentru carne și smântână. Produsele care au primit cel puțin 80 % din cel mai mare rating posibil au primit premii. Dintre acestea, 41 de articole au obținut evaluări între 80 și 90 %, iar unsprezece articole au depășit 90 %. Produsul de top cu 96%, a fost uleiul de cocos organic premium de la Dr. Goerg

Un premiu apreciat de public a fost tiramisu al lui Gildo Rachelli. Desertul italian a avut fani si printre numeroșii reprezentanți ai producătorilor de produse ecologice care s-au reunit la Schloss Johannisburg din Aschaffenburg pentru premiul „Cel mai bun organic 2023”. În sondajul detaliat al clienților realizat de revista „Schrot&Korn” de la editura bio, tiramisu a primit un punctaj de 85 %. Un alt articol italian premiat a fost Pesto Alla Genovese, un produs irezistibil datorat busuiocului obtinut in propria ferma. Datorită aromei sale intense de mare randament, doar pasteurizat, are o durată lungă de valabilitate, pentru că nu s-a adaugat pecorino sau parmezan (care pot fi puse direct in mâncare în funcție de gustul dorit). Este un produs ecologic avand ca ingrediente: ulei de măsline extravirgin, nuci caju, busuioc, sare si seminte de pin.

 


Cautare