Bratwurst cu varză murată și cartofi
Este o mâncare clasica germana cu bratwurst suculent, servit cu varză murată picanta și cartofi crocanți.
Este o mâncare clasica germana cu bratwurst suculent, servit cu varză murată picanta și cartofi crocanți.
Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.
De Boboteaza se obisnuieste ca in gospodarii sa pregateasca piftie de porc, carnati, sarmale, carne fripta etc., chiar daca aceste feluri de mancare au mai fost pregatite si de Craciun si Anul Nou.
Mancare traditionala romaneasca cu carne de vitel, miel sau pui.
Denumirea „Arroz de Sarrabulho à moda de Ponte de Lima” STG, Portugalia, se referă la o mancare gatita bazata pe un preparat de orez si un ansamblu de carnuri si carnati.
Tarina este o mancare traditionala care se pregateste intr-un vas de ceramica dreptunghiular.
Festivalul Gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați.
Bucătăria ardelenească este una plină de savoare, fiind o bucătărie în care mâncărurile s-au îmbogățit unele de la altele prin intermediul culturilor existente.
Balmoșul de Rachitele, comuna Margau, judetul Cluj, este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Biscuitii de casa din Muntenia sunt un deliciu in perioda sarbatorilor de Craciun.
Reteta braziliana de fasole cu sunca costite si carnati.
Pentru momentele in care aveti pofta de un preparat traditional romanesc, va recomandam o reteta tipic munteneasca!
Aceasta reteta originara din Toscana (Italia), numita “pappa al pomodoro”, este un amestec de pâine, roșii, usturoi și busuioc cu o aromă rafinata.
Supa de gulii, care se numara printre mancarurile traditionale din Crisana, se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt.
Friptura de Zalau este o reteta traditionala din judetul Salaj amintita in cartea lui Radu Anton Roman.
Ciorba banateana fasole si carnati.
Roșiile la cuptor sunt un preparat simplu, dar cu adevărat gustos, ideal pentru a îmbogăți diverse preparate.
Borsul de Radauti reprezinta o reteta pentru a carei preparare aveti nevoie de sfecla rosie.
Friptura de porc cu sos de muștar dulce, cu rozmarin si sos de mere, pentru o masă gustoasa in sezonul rece.
Această supă cremă este surprinzătoare prin combinația de ingrediente folosite.
Aperitiv de sarbatori cu parmezan, smantana si icre de somon.
Papara de paine la cuptor pentru micul dejun.
Prajitura speciala pentru Ziua Sfântului Nicolae.
Ciorba taraneasca delicioasa de vita cu legume si zarzavaturi.
Mielul este simbolul mesei de Paște, pentruca ridică păcatele lumii şi se oferă ca hrană pentru viaţa veşnică și reînnoire spirituală!
Mancare de post.
Ciorba de miel banateana cu bors, macris si leustean, servit cu o portie generoasa de smanatana.
Sosul de merișoare poate fi servit alături de orice friptura de Crăciun (rață, gâscă, curcan, pui, porc sau vită).
Mancare traditionala din Crisana si judetul Bekes (Ungaria)
Adevărat balsam pentru stomac, zeama de varză va transforma această ciorbă ţărănească simplă într-una absolut delicioasă.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev