Salam italian de Gherla

Dupa 17 ani in strainatate, Simion Tinteleca a deschis carmangeria Pasini la Gherla, judetul Cluj, unde face salam italian.

Carmangeria Pasini, oferă cumpărătorilor produse crud-uscate – salam simplu, salam cu fenicul, salam picant, salam cu zeamă de usturoi și vin, precum și salsiccia (cârnat italian) - simplu, cu sare și piper, picant, cu fenicul ori cu usturoi și vin. La prepararea produselor se folosește doar carne și ingrediente naturale, cu condimente aduse din Italia. Produsele sunt făcute după rețetele consacrate și secrete ale italienilor.

Tintelecan s-a întors în 2017 din Italia, unde a locuit 17 ani şi a lucrat în domeniul cărnii. Pariul său principal a fost pe producţia de salamuri crud-uscate, care a crescut de la an la an, dar acum face şi produse tradiţionale din carne. „Am ales să fac salamul italian în România, pentru că am simţit că piaţa este în schimbare şi a fost o alegere foarte bună” spune Simion Tintelecan, fondator, Carmangeria Pasini.