Carnea proaspata de porc „Kintoa”
Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.
Carnea proaspata de porc „Kintoa”, DOP, Franta, este obtinuta de la porci din rasa „Pie noir du pays Basque”.
„Traditional Welsh Perry”, IGP, Tara Galilor, este denumirea atribuita sucului de prima presa din pere pentru cidru.
Populatia walser, care venit din Elvetia, tara vecina, si stabilita pe teritoriul Ossola, din regiunea Piemonte, Italia, a dezvoltat o tehnica proprie de obtinere a branzeturilor.
„Welsh Laverbread” este o delicatesa galeza unica, renumita in intreaga lume.
„Danbo” este unul dintre cele mai renumite branzeturi daneze, cu un gust delicat, usor acid, aromat si usor de taiat.
Cafeaua „Kopi Arabika Gayo” IGP, Indonezia, se cultiva la altitudini cuprinse intre 900 m si 1 700 m in zona muntoasa Gayo.
Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.
„Stupavské zelé”, DOP, este o salata de varza murata obtinuta prin fermentarea lactica a verzei crude cultivate fara niciun adaos de conservanti.
„Fleur de sel de Guerande” sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.
Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.
„Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.
„Marroni del Monfenera” sunt castane in stare proaspata provenind din ecotipul local de plante din soiul Castanea sativa Mill. var. sativa.
Khao Sangyod Muang Phatthalung, IGP, este un orez din varietatea Sangyod Phatthalung, fotosensibil si cultivat in zone de campie.
Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.
''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.
„Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.
Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.
„Fenalar fra Norge” IGP, Norvegia, este o pulpa de miel sau de oaie, sarata, uscata si maturata, uneori afumata care se comercializeaza ca produs maturat sau traditional.
„Paska janjetina” DOP, Croatia, este o carne proaspata obtinuta prin sacrificarea mieilor de lapte tineri, masculi si femele, nascuti pe insula Pag.
Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.
22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.
Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.
Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.
Specialitatea Traditionala Garantata „Pastarma govezhda” din Bulgaria, rezulta in urma unei metode de productie traditionale utilizate in procesele de productie care consta in sarare, maturare si uscare.
Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.
Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.
"Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.
Provincia Malatya, din Turcia, este considerata "capitala mondiala a caisei".
Palinca ungureasca a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev