Elemente de traditionalitate la branza romaneasca
28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.
28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
La targul secular ''Fiera di San Valentino'' din Bussolengo, Italia, produsul ''Il Bacio di San Valentino'' a castigat concursul omonim de ziua indragostitilor.
In perioada 2-6 noiembrie 2016 la INDAGRA se desfasoara un targ de produse traditionale.
Produse traditionale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vrancea, Vaslui:
Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului asteapta vizitatorii in fiecare sfarsit de saptamana intre orele 10:00 - 18:00 la Targul de Tara.
Produse traditionale din judetele: Arges, Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea:
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:
Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
International Food Festival Street Stragusto celebreaza produsele alimentare de strada din Sicilia.
Asociatia Pomiviticola Hilita, comuna Costulesti, judul Iasi produce printre altele dulceata de nuci verzi.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.
POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Targul national al mierii este un eveniment dedicat tuturor iubitorilor albinei si produselor apicole, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.
Unul dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun din capitala Frantei este cel deschis pe Champs Elysees.
Cecilia Istrate si Ion Istrate de la Fundata sunt prezenti la targurile traditionale cu renumita „Branza de Burduf”.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev