Pastramă ”Deltaica” de crap argintiu

Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.

Pastrama Deltaica de Crap Argintiu este un produs preparat manual, constând în pregătirea fileurilor plate de crap argintiu, fără piele şi oase (dezosare totală), sărarea uscată şi condimentarea cu un amestec de condiment şi plante aromatice, dintre care se evidentiaza gustul de usturoi temperat de aroma de cimbru. Alte ingrediente folosite sunt: sarea; zaharul; Boiaua de ardei dulce si de ardei iute.

Afumarea se face la rece folosind rumeguş de esenţă tare (gorun şi stejar) specific zonei Teliţa-Babadag, Grindurilor Letea şi Caraorman, până la obţinerea unui produs de culoare brun-aurie, cu o aromă îmbietoare şi un gust inconfundabil care se datorează calităţii superioare a fileului de crap argintiu şi a modului de preparare a acestuia.

Pe langa pastrama de crap argintiu, se adauga pe lista produselor romanesti atestate traditionala si alte produse realizate de fabrica din Tulcea, precum: salata cu icre de știucă de Tulcea, sardeluța marinată în ulei și batogul de crap argintiu. Produsele Deltaica sunt comercializate în Auchan, Selgros și Kaufland, dar și ca private label în Mega Image (brandul „Gusturi Românești”), în Lidl (brandul „Nautica” și „Cămara noastră”) și în Carrefour (brandul „Drag de România”).