Ciorba de miel banateana cu bors, macris si leustean, servit cu o portie generoasa de smanatana.
Ingrediente; 200 g carne de miel; un morcov; doua rosii; o legatura de macris; doua cepe; jumatate de radacina de patrunjel; o jumatate de telina mica; o lingura de orez; bors; sare; piper; o legatura de leustean; o lingura de ulei.
Portionati carnea in cubulete mari, condimentati-o cu sare si piper dupa gust. Lasati carnea sa stea intr-o folie de plastic, pe un platou. Curatati morcovul, ceapa, telina, patrunjelul si le dati pe razatoarea mare. Spalati rosiile si le dati tot pe razatoarea mare. Tocati macrisul marunt si spalati orezul, care se lasa la inmuiat jumatate de ora. Puneti carnea la foc intr-o cantitate suficienta de apa si cand isi schimba culoarea si textura, se lasa la scurs in strecuratoare. Puneti pe foc o oala cu ulei si caliti ceapa. Apoi adaugati morcovul, telina si patrunjelul care au fost date pe razatoare. Caliti legumele la foc potrivit, apoi adaugati carnea impreuna cu rosile si macrisul tocat. Se lasa la fiert pana carnea si legumele sunt bine fierte. Se adauga orezul si se lasa ciorba sa fiarba pana orezul devine moale. Separat se fierbe borsul si se adauga fierbinte peste ciorba impreuna cu leusteanul tocat marunt. Se serveste cu smantana.