Mangalita de la Racovita

Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.

Omul a lasat o slujba de birou si s-a apucat de o afacere cu porci de Mangalita. Acum are peste 100 de astfel de animale, iar afacerea merge din ce in ce mai bine. Primii porci de Mangalita i-a achizitionat cu 300 de lei bucata, de la Sacuieni, o localitate din partea de nord a tarii, la vreo sapte kilometri de Ungaria. Piata de desfacere o are la Sibiu, in Piata Volanta Transilvania, special creeata pentru producatorii zonali din judetul Sibiu. Lumea vine si cumpara foarte multe produse si diverse, piata se refera la tot ce inseamna industrie alimentara, de la carne si lapte pana la miere, fructe, legume. Saptamanal, cateva mii de oameni isi fac cumparaturi din aceasta piata.

Dan Limbasan creste porci de Mangalita, cunoscuti si sub numele de ”oi cu sorici” sau ”porci cu par”. Printre produsele sale apreciate sunt si carnatii de mangalita de la Racovita. Sunt picanti si realizati dupa o reteta de succes, exact cum faceau strabunicii nostri, fara niciun convservant, doar mirodenii si ingrediente naturale. Carnatii de mangalita de la Racovita sunt afumati natural si extraordinar de gustosi, fiind perfecti pentru a fi preparati pe gratar si serviti alaturi de familie.