Supa de ceapa rosie

Produs traditional din vestul Romaniei.

Produs traditional din vestul Romaniei.

In ajunul Sanzienelor, clujenii au putut lua pranzul la umbra, in natura, pe o ulita din Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.

Suceava va gazdui, timp de trei zile, Targul de Sanziene al mesterilor populari in perioada 22-24 iunie 2019.

Reteta de sangerete din judetul Timis.

Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.

Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.

In data de 15 iunie 2019, a fost organizat la Brasov un nou atelier de initiere in prepararea painii cu maia, condus de Ana Negru.

A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.

Considerata regina branzeturilor, Comte este cea mai vanduta branza din lume.

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura organizeaza, anual, un targ dedicat horticulturii in Campusul Agronomie – Herastrau.

Dragaica este cel mai vechi targ de la Curbura Carpatilor.

Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc ”Carnati de Plescoi” in registrul produselor care beneficiază de Indicatie Geografica Protejata (IGP).

USAMV Cluj-Napoca participa la evenimentul inedit intitulat ”Strada Potaissa – Piata de flori altfel”, care va avea loc intre 14-16 iunie 2019.

Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.

Bere artizanala romaneasca, blonda si bruna, nepasteurizata.

Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.

Reteta traditionala, in stil ciobanesc, din Csongrad (Ungaria).

11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.

''Soupe au Pistou'' este o reteta traditionala din bucataria franceza.

Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.

Supa de cartofi cu marar este o mancare tipica din Transilvania.

O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.

O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.

Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.

Levesul de post este specific satului Rod din Marginimea Sibiului.

Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).

Traditie, cultura, autentic, valoare, sunt coordonatele comune Satmarului si Targului Produs de Cluj.

Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.

Reteta de pui cu smantana din Bucovina.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev