Mici atestati traditional
Mici de casa atestați cu logo-ul national în România.
Mici de casa atestați cu logo-ul national în România.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
Când pandemia a lovit în martie 2020, închizând temporar piețele și restaurantele, multi fermieri știau că trebuie să schimbe rapid vitezele pentru a vinde ceea ce fermele lor cultivase deja.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
In registrul national al retetelor consacrate sunt inregistrate preparate de carne produse de S.C. TCE AGROSUIND S.R.L, Neamt.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Tinutul Calimanilor este o afacere mica, de familie, ce duce mai departe traditia zonei in producerea branzeturilor maturate.
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura organizeaza, anual, un targ dedicat horticulturii in Campusul Agronomie – Herastrau.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Comisia Europeana a aprobat inscrierea produsului romanesc ”Carnati de Plescoi” in registrul produselor care beneficiază de Indicatie Geografica Protejata (IGP).
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
In ajunul Sanzienelor, clujenii au putut lua pranzul la umbra, in natura, pe o ulita din Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Fermierii americani care s-au bazat pe pietele alimentare locale si regionale vor avea cel mai mult de suferi in urma pandemiei de COVID-19.
Suceava va gazdui, timp de trei zile, Targul de Sanziene al mesterilor populari in perioada 22-24 iunie 2019.
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
In data de 15 iunie 2019, a fost organizat la Brasov un nou atelier de initiere in prepararea painii cu maia, condus de Ana Negru.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
Dragaica este cel mai vechi targ de la Curbura Carpatilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev