Bulz romanesc

Reteta traditional de bulz din judetul Timis.

Reteta traditional de bulz din judetul Timis.

In Muntenia se fac puricei traditionali cu branza dar si cu jumari.

La restaurantul Rod din Cluj-Napoca, a avut loc festivalul gastronomic “SlanaFest”.

Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.

Produse traditionale si ecologice din Satu Mare au fost prezentate la Expozitia „Saptamana Verde 2019” (Grune Woche) in perioada 18-27 ianuarie 2019.

Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.

Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.

Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.

Supa din galuste de cartofi din judetul Arad.

Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.

Existand mai multe varietati de branzeturi, care se folosesc foarte divers in bucatarie.

In perioada Craciunului, Piata Mare din Sibiul este luminata de mii de beculete.

Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.

Produs traditional originar, 100% natural din Judetul Sibiu.

Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.

Bunatati de la Bunica este o marca apreciata si cunoscuta, care aduce produse de calitate exceptionala si garantia gustului bun de la bunica.

Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.

Judetul Botosani se poate lauda cu cozonacii domnesti, alivencile si placintele poale în brau.

Racituri traditionale din judetul Arad.

Vel Pitar se gaseste in top 10 a celor mai valoroase portofolii de branduri romanesti.

Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.

Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.

Hegbeli Mihai a obtinut atestate de produs traditional pentru: Pita de cartofi de la Boianu, Colacul cu nuca dela Boianu si Checul de la Boianu.

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiințe Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, organizeaza concursul ,,Identificaresi atestarea de produse traditionale”.

Targul de Craciun Bucuresti este cel mai mare targ de Craciun din Romania, si are loc in Piata Constitutiei.

Hale de lifestyle culinar nu este o piata clasica, plina de tarabe, ci cu totul altceva.

Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.

In registrul national al produselor montane fac parte produsele din carne; Pastrama de oaie afumata “Cosco-Vele”; si Carnati de casa afumati “Cosco- Vele”, realizate in Rucar, Judetul Arges.

Street FOOD Festival Christmas Goodies aduce la Cluj-Napoca, 12 restaurante pe roti cu preparate dintre cele mai gustoase.

Produsele Prodincom Ilisesti, judetul Suceava, sunt realizate din carne de calitate superioara, din productia fermelor proprii de vite si taurasi si din sacrificarea oilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev