Zeppole Calabres

Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.

Ingrediente: 3 kg făină simplă; 8 căni de apă caldă; 3 plicuri Drojdie uscată; 1,5 linguri de sare; 3 linguri ulei de măsline extravirgin; ulei vegetal pentru prajit.

Ingrediente pentru umplutură: hamsii sau sardine; mozzarella uscată; roșii cherry; frunze de busuioc proaspete; bol mic cu ulei pentru a-ți menține mâinile umede.

Zeppole (cunoscut și sub numele de Zippoli) se servește cel mai bine și fierbinte, așa că pregătiți amestecul din timp, apoi prăjiți-le pe loc pentru oaspeții. Pentru început, umpleți un castron cu 2 căni de apă caldă și dizolvați 1,5 linguri de sare amestecând-le. Într-un castron separat, pregătiți până la 3 kg/6,6 lbs de făină simplă. Apoi, turnați 3 plicuri de drojdie uscată în apă caldă și amestecați pentru a se dizolva înainte de a adăuga 3 linguri de ulei de măsline extravirgin și continuați să amestecați. Pentru a vă asigura că drojdia este activată, puneți o farfurie plată deasupra vasului cu amestecul de drojdie și lăsați cel puțin 15-20 de minute sau până când s-au format bule pe stratul superior. Odată ce s-au format bulele, amestecați din nou, faceți o adâncitură mică în mijlocul făinii și turnați ușor amestecul. Păstrați un bol cu apă caldă lângă dvs. în orice moment, deoarece va trebui să continuați să adăugați aceasta în aluatul zeppole. Amestecați lichidul folosind mâinile pentru a vă asigura că nu mai rămâne făină uscată și continuați să adăugați treptat apă până când obțineți o consistență groasă și lipicioasă. Pentru această rețetă de zeppole, de fiecare dată când adăugați apă, frământați aluatul și întoarceți-l astfel încât să se combine foarte bine. Odată ce ați atins consistența potrivită, dupa aproximativ 15 minute, acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie sau cu o față de masă împăturită, astfel încât să nu lase aer să intre, cel puțin o oră.

Înainte de a începe să gătiți zeppole, încălziți cantitatea dorită de ulei vegetal în friteuză sau cratiță la cca. 180 de grade Celsius (356F). Puneți un castron mic cu ulei lângă dvs., deoarece va trebui să vă mențineți mâinile umede în orice moment prin acest proces. Pregătește o farfurie mare sau o tavă cu hârtie de bucătărie, astfel încât să poți pune zeppole-ul înăuntru și acesta poate absorbi orice exces de ulei. Scoateți capacul de pe aluat și umeziți-vă mâinile cu ulei. Trageți o bucată de aluat și întindeți-o aproximativ pe palma mâinii. Luați o hamsie (sardina sau pilitura dorită), așezați-o în mijloc și apoi îndoiți aluatul și răsuciți-l ușor la ambele capete pentru a înveli hamsia, asigurându-vă că nu există găuri și că aluatul nu este prea subțire în jurul umpluturii. Puneți-l în friteuză/cratiță și adăugați încă câteva fără a le supraaglomera. Folosind un set lung de clești, atingeți zippoli pentru a le întoarce și, odată ce sunt complet aurii, sunt gata. Scoateți-le din ulei, puneți-le pe farfurie sau tavă și serviți. Repetați până se termină aluatul. Puteți chiar să faceți această rețetă de zeppole simplă, fără senzație, sau să lăsați puțin aluat până la momentul desertului și să le înmuiați pe cele simple în miere și scorțișoară!

Retete italiene >>