Carnea de vită Hongcheon, în special „Hongcheon Neulpureum Hanwoo”, se referă la carnea de vită coreeană (Hanwoo) de înaltă calitate, crescută în comitatul Hongcheon, Coreea de Sud.
Această carne de vită este cunoscută pentru frăgezimea, suculența și aroma bogată, atribuite caracteristicilor rasei și practicilor specifice de creștere din regiune. Hongcheon este recunoscut pentru mediul său potrivit pentru creșterea bovinelor Hanwoo.
Carnea Hongcheon Neulpureum Hanwoo este produsă prin utilizarea spermei de înaltă calitate de la vaci coreene de rasă pură și castrarea vițeilor. Vitele sunt crescute cu o dietă constând în principal din iarbă în primele șase luni, urmată de o dietă concentrată sau din cereale pentru a dezvolta marmorarea (grăsimea intramusculară).
Festivalul Hongcheon Ginseng și Hanwoo Myeongpum (cărnii de vită și legumelor sălbatice), care prezintă carnea de vită locală, are loc anual în octombrie în orașul Hongcheon. Aerul curat natural și apa contribuie la dezvoltarea ginsengului și a “hanu” (carne de vită coreeană) de o calitate excelentă în această zonă. În interiorul locației festivalului există un restaurant cu autoservire unde vizitatorii pot încerca aceste specialități la un preț redus.
Bugetul de masă de persoană (fără băuturi), la Categoria 1, este de 60000 KRW, respectiv 50 USD Este un restaurant de unde puteți cumpăra carnea celebra de vită Hongcheon de la măcelăria de alături și o puteți pregăti imediat la grătar.