In anul 2016, a fost infiintata companie producatoare de alimente ecologice Elworld Agro.
Pastravaria ecologica Bolloga, judetul Cluj a fost realizata de doi corporatisti clujeni printr-o investitie de 700.000 de euro, cofinantata de UE.
O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Mai multi romani din Bistrita, cultiva pe cont proriu, in Spania, avocado, kiwi si legume de sera.
Traditie, cultura, autentic, valoare, sunt coordonatele comune Satmarului si Targului Produs de Cluj.
In Romania erau certificati ecologic sau in stare de conversie, 371 de apicultori la 1 ianuarie 2017, care detineau 58.912 colonii de albine.
Ferma Nasul Rosu din Palanca, Prahova, a lansat cutia cu legume pentru familie mica de 1-2 persoane si cutia pentru familia mare, de 3-4 persoane.
Specificitatea produsului "Kraska panceta" IGP, Slovenia, consta in forma rectangulara in care este transata bucata si urmele lasate de coastele eliminate.
La Biofach 2019, s-a decernat premiul “Cel mai bun produs nou” la categoria drinks, producatorului polonez Nutracevit, pentru sucul BIOHASKAP 100% pur organic.
Profructta ofera cinci produse din gama de sucuri naturale eco, presate la rece, cu sortimente din fructe de padure, crescute 100% ecologic.
„Tiroler Speck” (IGP), Austria, este un produs artizanal din carne de porc conservata traditional, fabricat din pulpa dezosata, cotlet, burta, spata sau ceafa.
La cea de-a patra editie a Festivalului Culinar Slana Fest, organizat la restaurantul Rod din Cluj-Napoca, producatorul Petry a obtinut Medalia de Aur pentru cele mai bune produse de carmangerie crud-uscate.
Micii producatori de branza din Ardeal sunt tot mai cunoscuti in Europa pentru calitatea sortimentelor de branza cu ierburi aromate, cu trufe sau tinute la maturat.
Chartreuse este unul dintre cele mai vechi lichioruri din lume, produs de calugari incepand cu secolul XVII in Franta.
Yummy Tummy este un produs unic, in termenii de calitate si gust.
„Maccheroncini di Campofilone” IGP, Italia, sunt paste fainoase uscate produse din oua si faina de grau comun sau gris.
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
Sztrapacska este un fel de mancare de origine slovaca, raspandita in Ungaria, al carui aluat seamana cu galustele, dar contine si cartofi.
Denumirea „Puruveden muikku” IGP, Finlanda, este utilizata pentru coregonul alb (Coregonus albula) prins in bazinul hidrografic al lacului Puruvesi.
„Gailtaler Almkäse”, DOP, Austria, este o branza cu pasta tare, obtinuta din lapte crud de vaca si capra (10%).
Branza Frantuzeasca - Chabichou du Poitou provine din zona Poitou, situata in cea mai importanta regiune de crestere a caprelor din Franta.
Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev